Ментализмът на първо място е изкуство, но познанията, които дава,

...
Ментализмът на първо място е изкуство, но познанията, които дава,
Коментари Харесай

Диян Костадинов: Ментализмът може да помага и в реалния живот

Ментализмът преди всичко е изкуство, само че познанията, които дава, могат да оказват помощ и в действителния живот. Това сподели менталистът Диян Костадинов в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “. 

Менталистите знаят по какъв начин действа човешкият мозък, връзките, които построява, и могат посредством разнообразни тласъци и думи да провокират съответна реакция, изясни той. " По занимателен метод демонстрираме неповторими човешки качества, като главната цел е публиката да види нещо необикновено, да се отпусне, да се забавлява и да се замисли за това какви качества има всеки един от нас “, разясни Диян Костадинов.  

Той описа, че дълги години е бил илюзионист и е минал през всички категории на илюзионното изкуство. " В един миг доближих и до познанията и магията на ментализма и това доста ме увлече, тъй като той е доста покрай хората. Познанията, които започнах да натрупвам от разнообразни източници, свързани с логика на психиката, човешко държание,  различни други способи, които използваме, от ден на ден ме увличаха и в последна сметка напълно ползата ми мина към тази сфера на изкуството “, изясни Диян Костадинов.  

Ментализмът може да оказва помощ и в действителния живот, твърди той. " Имал съм доста случаи, в които точно познанията по ментализъм са ми помагали да вземам точни решения или по някакъв метод да повлияя на някой, който има потребност от помощ “, разясни менталистът.  

По думите му в България ментализмът към момента е малко прочут. " Аз съм единственият българин, който прави ментализъм спектакли. Моето шоу е над 1 час. Това в никакъв случай до момента не е правено. Аз показвам доста разнообразни неща в разнообразни сфери на ментализма – свръхинтуиция, телепатия, въздействие на човешкото подсъзнание. Използват се доста разнообразни способи и похвати.  

В съдействие с Музея на Хари Худини в Ню Йорк той открива галерия с предмети на именития илюзионист в Театър и музей на магията в Бургас. " По-скоро ние го направихме с моя сътрудник илюзиониста Зайн, с цел да изразим нашата обич към магията и да я подарим на нашите съграждани в Бургас, тъй като в действителност хората имат потребност от магия в живота си. Това е едно неповторимо място, което създадохме “, описа Диян Костадинов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР