Мениджърите на водещите европейски телевизионни компании обсъдиха бъдещето на стрийминг

...
Мениджърите на водещите европейски телевизионни компании обсъдиха бъдещето на стрийминг
Коментари Харесай

Европейският медиен алианс ще стимулира неограниченото видеосъдържание през всички платформи

Мениджърите на водещите европейски телевизионни компании разискаха бъдещето на стрийминг услугите и съдействието в тази посока посред им

[ЕМА] Главните изпълнителни шефове на водещите европейски телевизионните оператори, членове на Европейския медиен алианс (EMA), се споразумяха за съдействие, с което да посрещнат провокациите пред промишлеността и да подобрят рекламните благоприятни условия в интерес на рекламодателите и малките екрани.

Обединени от сходни цели и от общи провокации на медийната среда, малките екрани комбинират въздействието си, с цел да основат благоприятни условия за трансгранично съдействие на пазари, които обгръщат повече от 200 млн. семейства и доближават до 550 млн. жители. Общата визия на водещите малките екрани в Европа улеснява техните интернационалните бизнес взаимоотношения.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Предизвикателствата пред малките екрани

Срещата се концентрира върху общите провокации, с които се сблъскват телевизионните оператори поради неналичието на единна рамка, която забавя разпространяването на безкрайно видеосъдържание през всички платформи на пазарите в Европа и пречи на рекламодателите да се възползват пълноценно от капацитета на премиум инвентара в Европа. В резултат на разговора и шерването на сполучливи практики от другите райони участниците дефинираха няколко евентуални благоприятни условия за съдействие, като нововъведенията остават основен фактор за задържането на водещи позиции в динамичната пазарна среда.

Като допълнение към досегашните си взаимни начинания водачите на медийния алианс взеха решение да основат взаимно ръководство, което да работи за одобряването на единна мярка за премерване на видеоинвентара, както и за въвеждането на персонализирана телевизия с таргетирано рекламно наличие (addressable TV - наличие, което е персонализирано към избрани таргет групи, а рекламодателят може да си избира - бел. ред.) на партньорските пазари. EMA споделя визията, че обединяването на сили на европейско равнище и реализирането на взаимни начинания в голям брой страни предлага неповторима опция за доста ускорение на цифровата промяна.

Домакин на срещата на Европейския медиен алианс, провела се преди няколко дни в Гърция, е Теодор Кириаку, ръководител и акционер на Antenna Group. В нея се включиха ProSiebenSat.1, Media SE (Германия, Австрия, Швейцария), Channel 4 (Обединеното кралство), TF1 (Франция), Mediaset (Италия), Central European Media Enterprises (Централна и Източна Европа и мажоритарен притежател на bTV Media Group в България) и Impresa (Португалия) за подсилване на бизнес взаимоотношенията сред малките екрани в Европа.

Главният изпълнителен шеф на ProSiebenSat.1 Media SE Макс Конце разяснява, че откакто са извършени полемики за идните провокации по какъв начин малките екрани да се оправят с тях и по какъв начин да провеждат екипната работа по основните тематики като стрийминг, монетизация на наличието и технологии, е доста удовлетворен, че всичките общи цели реализират прогрес в границите на Европейския медиен алианс. " Отзивите за стрийминг платформата ни Joyn, която започва неотдавна, демонстрират мощен интерес от страните към въвеждането й на европейско равнище ", дава образец Конце.

Съизпълнителният шеф на Central European Media Enterprises Кристоф Майнуш разяснява, че срещата е добра опция мениджърите на водещите европейски медии да се съберат на едно място, с цел да дефинират стратегическата посока за осъществяване на капацитета на неограниченото видео през всички платформи. " Стремим се да имаме водеща роля във образуването на стандартите на промишлеността за единна мярка за премерване, както и за addressable TV, и в CME чакаме с неспокойствие взаимните начинания на EMA в Централна и Източна Европа ", сподели Майнуш.

Според основния изпълнителен шеф на Channel 4 Television Алекс Мейхон като публичен търговски оператор неговата медиа познава трайната мощ на малкия екран като най-мощната рекламна платформа и има вяра, че съдействието и партньорството могат да засилят триумфа. " Продължаваме да бъдем напълно ангажирани с взаимоотношението си с нашите европейски телевизионни сътрудници, с цел да подсигуряваме, че сме постоянно новаторски в интерес на рекламодателите на този все по-динамичен пазар. "

Стрийминг услугите стават част от портфолиото на обичайните снабдители

Включването на стрийминг услугите в портфолиото на обичайните снабдители на телевизионно наличие се трансформира в устойчива наклонност. Освен че оказва помощ на фирмите да запазят потребителите си, тя им дава опция и да ги усилят и даже да заявят наличие на нови пазари. В поддръжка на тази наклонност се явяват все множеството лични услуги на редица национални и интернационалните телевизионни колоси.

Традиционните малките екрани влизат в сериозна конкуренция за публика с помощта на стрийминг платформите като Netflix и Hulu, които вършат телевизионните излъчвания и филми по-достъпни от всеки път и онлайн феновете не престават да се усилват. Тези тактики на новите софтуерни колоси оставят отпечатък и трайно трансформират бизнес модела и на обичайните медии.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР