Мениджърите на "Сирма груп холдинг" очаква във фирмената каса да

...
Мениджърите на "Сирма груп холдинг" очаква във фирмената каса да
Коментари Харесай

Сирма груп холдинг увеличава капитала с цел нови придобивания

Мениджърите на "Сирма груп холдинг " чака във фирмената каса да влязат 20 млн. евро от нарастването на капитала, като средствата ще се употребяват за повишение на конкурентоспособността на продуктите на компанията, за възстановяване на маркетинговата успеваемост, както и за придобивания на други компании.

Това може да се случи след общественото предложение на 39 573 679 нови акции с право на един глас, право на дял и ликвидационен дял, симетричен с номиналната стойност на акцията, с номинална и емисионна стойност 1 лев всяка една от тях. Най-нетърпеливите можеха да си купят права за присъединяване в процедурата още на 7 декември.

Книжата се издават за увеличение на капитала на софтуерната компания от 59 360 518 лева до 98 934 197 лв.. Решението за това бе взето от съвета на шефовете й на 2 май и се реализира след удостоверение на проспект за обществено предложение на акции от Комисията за финансов контрол.
Капиталът на "Сирма груп холдинг " ще бъде повишен, единствено в случай че бъдат записани и изцяло заплатени минимум 19 786 839 броя акции. При състояние че вложителите запишат нарастването на капитала на 100%, то това ще е най-голямото набиране на средства на Българска фондова борса за актуалната година, от което компанията ще набере 39.5 млн. лв..

Срещу всяка една притежавана сега акция от капитала на компанията се издава едно право, а против 1.5 права, акционер или трето лице, придобило права, имат опция да запишат по една нова акции от новоиздадената емисия с емисионна стойност 1 лв..

Всеки вложител може да запише минимум една нова акция и най-вече подобен брой акции, който е еднакъв на броя на добитите и/или притежавани от него права разграничен на 1.5, като при приемане на число, което не е цяло, се закръгля към по-малкото цяло число.

Акционерите на "Сирма груп холдинг " получават правата гратис. Всички останали вложители могат да закупят права посредством договорка на проведения от „ Българска фондова борса - София”АД пазар на права в периода за прекачване на правата или на проведения от „ Българска фондова борса -София” АД очевиден аукцион за неупражнените права, след приключване на периода за прекачване на правата.

Общият размер на вложенията, които мениджърите на "Сирма груп " считат да създадат в идващите пет години, е близо 32 млн. евро за развойна активност и над 40 млн. евро за маркетинг и продажби.

За нарастването на капитала компанията ще бъде подкрепена от капиталовия медиатор "Първа финансова брокерска къща ".

Листването на задгранична фондова борса остава основен детайл от тактиката на компанията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР