Мениджърите на нефтогазовите компании са начело в рейтинга по най-високи

...
Мениджърите на нефтогазовите компании са начело в рейтинга по най-високи
Коментари Харесай

Шефовете на нефтогазовите компании са начело в рейтинга по заплати в Русия

Мениджърите на нефтогазовите компании са отпред в рейтинга по най-високи заплати в Русия през 2021 година. Техният приход възлиза на 3 млн. $ годишно, а това е с 9% повече, в сравнение с през 2020 година, пресмятат от Forbes.

Второ място в рейтинга заемат ръководителите на компании от тежката индустрия. Техният приход е 2.2 млн. $, което е с 20% повече по отношение на 2020-а. На трето място са шефовете на компании от телекомуникациите. Те са получили приход от 1.9 млн. $, което е с 46% нарастване в сравнению с предходната година.

По-нататък в рейтинга следват топ мениджъри на търговски банки, капиталови банки, търговски вериги, транспортни, застрахователни и строителни компании, производители на потребителски артикули, агрохолдинги и фармацевтични компании.

Рейтингът на 12-те браншове от съветската стопанска система с най-високо равнище на възнагражденията на топ мениджърите през тази година е формиран на основата на данни на шест консултантски организации, които са профилирани в подбора на ръководители от  високите етажи: Ward Howell, RosExpert, Odgers Berndtson, Horton International, Transearch, Recruitment boutique S.M.Art, сообщает Forbes.

За основа при съставянето на рейтинга са взети сумите на възнагражденията, които фирмите са изплатили на топ мениджърите за 2020 година или на назначените през 2021 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР