Мениджърите и синдикатите във Volkswagen търсят начин да намалят вътрешната

...
Мениджърите и синдикатите във Volkswagen търсят начин да намалят вътрешната
Коментари Харесай

Škoda печели повече от VW. И във Волфсбург са бесни

Мениджърите и синдикатите във Volkswagen търсят метод да понижат вътрешната конкуренция сред немския бранд и Škoda, написа Reuters, цитирайки лични източници. Чешкият производител е измежду 12-те марката, които са под шапката на Volkswagen Group.

Търканията сред двете сестрински компании се усилват поради затрудненото състояние на Volkswagen, които са принудени да понижават работните места и общите разноски в немските заводи. В същото време облагата на Škoda пораства, а по-ниската цена и позитивните журналистически ревюта " подбиват " продажбите на VW.

Заради това компанията от Волфсбург желае да отреже преимуществата на Škoda, която заема немските технологии и ги комбинира с по-ниска цена на труда в Чехия. VW има желание и да утвърди водачеството си в групата преди стартирането в продажба на новото потомство електрически коли от серията I.D. Buzz.

Някога обект на насмешки, през днешния ден Skoda се развива забележително добре. Компанията от 26 години е благосъстоятелност на Volkswagen и непрестанно усилва продажбите си. През предходната година маржът на оперативната облага надмина даже този на Audi. През последните три години оперативната облага на Škoda се усили повече от два пъти до 1.2 милиарда евро през 2016 година, като маржът доближи 8.7%. Само Porsche в границите на групата регистрира по-висок %. Самите VW пък регистрират 1.8 % и закриват работни места.

Една от аргументите по тази причина е по-евтината цена на труда в Чехия. Средното заплащане на работните на Skoda е 10.10 евро на час, до момента в който в Германия тя е 38.70 евро.

Синдикатите упорстват част от производството на Škoda да бъде преместено в немските заводи, които не работят на цялостен потенциал. Те упорстват още, че чешката компания би трябвало да заплаща по-високи хонорари, с цел да употребява общата платформа.

Междувременно изпълнителният шеф на VW Хърбърт Дайс пробва да постави по-ясна разграничителна линия сред целевите пазари и клиентелата на двете марки.

Неспокойството във Volkswagen се укрепва и от журналистическите ревюта, в които моделът на Škoda постоянно се оказва по-привлекателният в съответствие цена/качество. Така да вземем за пример новото SUV Škoda Kodiaq коства към 1 500 евро по-малко от Volkswagen Tiguan, само че въпреки всичко го надминава по качество, съгласно профилираното списание Auto Motor und Sport. Моделът Superb на чехите пък постоянно получава по-добра оценка от VW Passat.

На 17 ноември т.г. бордът на шефовете на групата се събира, с цел да дефинира бюджета за вложения за автомобилните марки.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР