Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино реши да се отдалечи от

...
Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино реши да се отдалечи от
Коментари Харесай

Почетино се заяде с Нюкасъл: Вече не сте голям клуб

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино реши да се отдалечи от положителния звук преди отсрочения турнирен мач против Нюкасъл от 31-ия кръг на Висшата лига. Аржентинецът, за който срещата е много значима поради борбата за топ 4, не се поколеба да съобщи, че Нюкасъл към този момент не е огромен клуб, какъвто е бил в предишното.

„ Свраките” към този момент си осигуриха оцеляването в елита, което беше цел №1 пред техния управител Рафаел Бенитес. Испанецът получи похвали за работата си, защото несъмнено не разполагаше с трансферния бюджет, на който се надяваше, и въпреки всичко направи по този начин, че Нюкасъл да не се усеща заплашен от бързо изпадане.

Почетино: Тотнъм би трябвало да започва по-силно идващия сезон и да гони купата

Почетино също регистрира този факт, само че по-късно съществено акцентира на очебийната разлика в класите сред двата състава. „ Нюкасъл направи приказен сезон. Свършиха значително работа с помощта на Рафа и поради всички обстоятелства”, разяснява Почетино.

„ Когато ние оценяваме различен отбор, би трябвало да го вършим с възприятие за действителност. Нюкасъл, несъмнено, е огромен клуб, беше огромен клуб, да, с огромни имена – също да, само че действителността през днешния ден е друга. Ако гледаме към предишното – да, Нюкасъл е печелил някакви трофеи, само че да се има вяра, че и в този момент е длъжен да го прави, това е неверно.”

„ Реалният подтекст е този, в който Рафа свърши чудесна работа, с цел да бъде отборът му в сигурност преди последните няколко мача от сезона. Според мен това си е голям триумф за тях.”

„ Не ме интересува (дали Нюкасъл има защо да се бори – б.р.). В последна сметка гледаме от нашата вероятност. Това, което ни липсваше против Уест Бромич, бе, че не бяхме достатъчн клинични пред гола, а имахме шансове. Не бяхме задоволително нападателни. Може да доминираш в мача, да владееш топката в 80 % от времето, само че в случай че не си нападателен, това не значи нищо. Най-важното е да продължим да натискаме в течение на всичките 90 минути”, добави Почетино.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР