Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино обяви играчите си за герои

...
Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино обяви играчите си за герои
Коментари Харесай

"Тотнъм": Герои сме!

Мениджърът на " Тотнъм " Маурисио Почетино разгласи играчите си за герои след класирането на 1/2-финал в Шампионската лига. " Шпорите " изгубиха с 3:4 в исторически мач, счупил няколко върха, само че се класираха напред с общ резултат 4:4 и повече голове на непознат терен.

В реванша двата отбора си вкараха 4 пъти в първите 11 минути, което не се бе случвало досега в Шампионската лига, както и 5 до 21-вата минута - също връх. " Сити " поведе с 1:0 посредством Рахийм Стърлинг, само че с два гола на Хюн-Мин Сон " Тотнъм " обърна. Бернардо Силва и още веднъж Стърлинг вкараха за 3:2, а през второто полувреме Серхио Агуеро усили на 4:2. Фернандо Йоренте означи по този начин значимия гол за " Тотнъм ", пристигнал след разногласия и ревизиране на системата за видеоповторения (VAR) за игра с ръка. Турският рефер Джунейт Чакър реши, че Йоренте не е нарушил правилника. И с цел да бъде цялостна драмата, в продължението Стърлинг вкара за " Сити ", само че малко повече от минута по-късно VAR анулира гола поради засада на Агуеро преди този момент.

" Повече от благополучен съм, повече от горделив. Мечта е да сме на 1/2-финал. Играчите ми са герои. Показахме, че всичко във футбола е допустимо. Спортът постоянно ти дава опция да побеждаваш положителни тимове, въпреки никой да не има вяра, че можеш да го направиш. Футболът не е просто гений, само че и религия. Този тим има темперамент и нрав да повярва, че всичко е допустимо ", сподели Почетино.

" Никога не бях виждал подобен мач. Беше доста тежко, само че ние сме доста горди от постигнатото ", сподели героят Сон, който ще пропусне поради наказване първия 1/2-финал с " Аякс ". За " шпорите " това е първи 1/2-финал в най-силния европейски шампионат от 1962 година насам. А Англия към този момент има рекордните 7 разнообразни тима, стигали полуфинал, откогато Шампионската лига бе образувана в този тип през 1992 г. 

" Сити " пък се елементарни с фантазията да завоюва 4 трофея в един сезон. Мениджърът Хосеп Гуардиола призна, че VAR вярно е отменил гола в продължението, само че имаше искания за попадението на Йоренте. " Жестоко е да отпаднеш по този метод, само че нещата са такива, каквито са и би трябвало да го приемем. Подкрепям VAR, само че може би от една позиция голът на Фернандо Йоренте беше вкаран с ръка. От гледната точка на съдията не беше ", сподели Гуардиола, чийто отбор ще срещне " Тотнъм " и в мач от Висшата лига в събота.

В надалеч по-спокоен дуел " Ливърпул " разруши с 4:1 " Порто " и се класира за 1/2-финал след общ резултат 6:1. " Лудост е, че сме на 1/2-финал за втора поредна година, само че е и огромен триумф. Хората подценяваха " Порто ", само че видяхте по какъв начин " Аякс " в профил " Реал " и " Ювентус ", в тази фаза всичко може да се случи ", сподели мениджърът на " алените " Юрген Клоп.

Той няма самообладание за мачовете с " Барселона " на 1/2-финалите. " Ако не броим контролите, за първи път ще ги срещна в формален мач. Нямам самообладание. За щастие няма да ми се постанова още сега да мисля по какъв начин ще стопираме Лиоенл Меси. Толкова тимове пробваха, само че никой не съумява ", сподели още Клоп, чийто отбор продължава борбата за купата във Висшата лига.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР