Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо разкри какво е прошепнал в

...
Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо разкри какво е прошепнал в
Коментари Харесай

Моуриньо разкри какво е прошепнал на Гуардиола на мача Барса - Интер

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо разкри какво е прошепнал в ухото на Пеп Гуардиола през 2010 година по време на конфликта от Шампионската лига сред Барселона и Интер. Тогава „ Специалния “ бе отпред на „ нерадзурите “, които завоюваха и шампионата.

Тогава, в 28-ата минута от срещата, която бе реванш от полуфиналите, Барселона одобряваха Интер след загуба с 1:3 на "Джузепе Меаца ". При едно единоборство сред Тиаго Мота и Серхио Бускетс халфът на „ каталунците “ преигра след удар против него от противниковия състезател, който пък бе изпъден от основния рефер Франк Де Блекер. Барселона трябваше да обръща, а Интер оставаше с 10 индивида още преди приключването на половин час игра. Ситуацията улесняваше домакините, а Гуардиола незабавно привика при себе си нападателя Златан Ибрахимович, с цел да му даде нови указания. Колегата му Жозе Моуриньо се възползва от това, като се приближи към Пеп и му прошепна нещо в ухото.

Mourinho: "When Busquets fell and looked numb, opening his eye, I see the Barcelona bench partying as if they’d won the game. Guardiola calls Ibra to talk about tactics. 11 against 10. I just told him, don’t celebrate, this match isn’t over” pic.twitter.com/6atZUPK51s
— Siavoush Fallahi (@SiavoushF) May 22, 2020
„ Когато Бускетс падна съвсем като нокаутиран, аз бях по диагонал сред нашата пейка, неговата и мястото, където Мота беше изпъден. С ъгъла на окото ми видях по какъв начин на пейката на Барселона се радват като че ли са спечелили, а Гуардиола извика Ибра, с цел да му изясни каква ще е тактиката при 11 на 10. Аз единствено му споделих: „ Не приготвяйте празненството, тъй като мачът още не е завършил ", съобщи Моуриньо пред „ Gazzetta dello Sport " в изявление във връзка 10-годишнината от спечелването на трофея в шампионата.

Двубоят беше запомнен с отличната защитна игра на Интер, а каталунците стигнаха единствено до един гол, дело на Жерард Пике в 84-ата минута, който се оказа непълен за тях.

„ Емблематичният мач на отбранителния Моуриньо беше на "Камп Ноу ", само че Барселона загуби с 1:3 на "Сан Сиро " и ние си бяхме извоювали правото да играем както си пожелаем. Освен това, в случай че Горан Пандев не се беше контузил на загрявката, щяхме да играем с него, Уесли Снайдер, Самуел Ето'о и Диего Милито. На трибуните имаш време, с цел да изживееш драмата. Там можеш да се молиш, само че на терена би трябвало да намериш решения. Това беше най-чудесната загуба в моята кариера: не паднахме с 0:1, а победихме с 3:2 при епични условия ", показа още Моуриньо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР