Мениджърът на Pioneer в България Явор Ачев се очаква да

...
Мениджърът на Pioneer в България Явор Ачев се очаква да
Коментари Харесай

Amundi приключва сделката за Pioneer Investments

Мениджърът на Pioneer в България Явор Ачев се чака да остане отпред на обединената група за страната

Още по тематиката
Най-голямата банка в Италия се пробва да реши казуса с насъбраните милиарди евро неприятни задължения

Страната е следващата, изпращаща сигнали за протекционизъм

Купувачи са локалният фонд за развиване и най-големият осигурител в страната

223 млн. евро
са средствата, които фондовете на Pioneer са привлекли в България.
Френският колос във фондовата промишленост Amundi Group е получил всички нужни регулаторни позволения да пристъпи към завършване на договорката по придобиване на капиталовото поделение Pioneer Investments на Unicredit Group. В прессъобщение от купувача показват, че това ще стане факт на 3 юли - близо шест месеца след предварителния контракт за покупко-продажбата, която се наложи около проектите за рекапитализиране на италианската банка. В него бе планувана цена от 3 милиарда евро за фондовете на Pioneer. Тe са показани и в България, като по последни данни към 31 май в тях се ръководят активи на локални вложители за 223 млн. евро, което прави компанията най-големия състезател на пазара.

Още по-големи

Сливането на двата огромни играча във фондовата промишленост ще докара до подсилване на водещата позиция в Европа, която все още има френската Amundi с нейните над 1 трлн. евро активи. То ще даде опция за предлагането на нови артикули и услуги на клиентите, акцентира, представен в прессъобщението, основният изпълнителен шеф на Amundi Group Ив Перие. В него се показва още, че позитивният резултат от синергията сред двете сдружения е изчислен на 150 млн. евро усъвършенствани разноски и 30 млн. евро доходи в границите на идващите две години.

Според показаната нова организационна конструкция договорката няма да докара до основни промени в метода на работа и във фокуса на развиване. Продуктите ще продължат да се дистрибутират в двата съществени канала - за клиентите на дребно и за институционални вложители и бизнес клиентите. В първото направление обединената група ще ръководи окрупнени активи за 450 милиарда евро на повече от 100 млн. самостоятелни клиенти, а във второто ще се обединят активи за 860 милиарда евро.

Без промени за България

Начело на главните дивизии в групата резервират позиции най-успешните мениджъри на Pioneer Investments. Очаква се в България фондовете на групата да продължат да се управляват от досегашния шеф на компанията, финансиста Явор Ачев, още повече че до момента Amundi нямаше свои представители на локално равнище. По информация на " Капитал " след договорката продуктите на обединената група ще продължат да се дистрибутират през клоновете на Уникредит Булбанк, която е водач на пазара по активи, а също и през SG Експресбанк, която е седма по активи към края на първото тримесечие на тази година.

Другите огромни в този бранш в България са фондовете на Schroders, дистрибутирани през капиталовия медиатор " Карол ", фондовете на " Райфайзен асет мениджмънт " и " ДСК Управление на активи ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР