Мениджърът на офиса в Единбург Ема Хънт беше вкарана в затвора след присъда за измама, присвояване и пране на пари

...
Тя плати повече от £39 000 за 80 приятели, за
Коментари Харесай

Тя плати повече от £39 000 за 80 приятели, за да се насладят на почивка за Хелоуин във Фентън Тауър, замък в Източен Лотиан. Освен това тя прекарва още хиляди дни на открито в голф турнира Scottish Open, състезанията в Муселбърг и Ейр и мача по ръгби на Шотландия срещу Англия в Мърифийлд през 2018 г.

Хънт каза на приятелите и колегите си, че притежава успешен почистваща компания, която финансира начина й на живот.

Вместо това тя крадеше парите от McLean Properties и някои от клиентите на фирмата.

Хънт изпълни схемата си, като прехвърли наемните плащания от наемателите в собствените си банкови сметки и е получавала депозити от наематели, които не са били необходими.

Тя също така редовно е създавала фалшиви фактури с големи суми за „доставки“ и „бизнес разходи“, които отново са били плащани в нейните лични сметки.

Луис Теру относно поемането на рискове, причиняването на обиди и прословутите му телевизионни интервюта

В крайна сметка тя беше заловена, след като се появиха опасения относно счетоводната дейност на компанията .

Прокурорите показаха, че между май 2016 г. и януари 2019 г. Хънт е откраднал повече от £900 000 от бизнеса.

Хънт от Колдстрийм в шотландските граници беше признат за виновен в измама, присвояване и пране на пари след процес в Шерифския съд на Единбург през юни.

Лин Бари, фискален прокурор за Лотиан и граници, каза: „Измамата и присвояването не са престъпления без жертви. Това беше нагъл пример за насочване към бизнес и неговите клиенти.

„Случаите за финансови престъпления могат да бъдат сложни, но представените по време на процеса доказателства изясниха престъпната дейност и доведоха до присъда.

„Този ​​случай демонстрира способността на прокурорите ефективно да подготвят и преследват престъпления от този вид и изпраща силно послание към другите, замесени в този вид престъпно поведение.“

Прочетете повече:
Измамник се оплаква, че печалбите от престъпни действия „засягат здравето му“
Студентът, който прави луксозни разходи за престъпен бос, е вкаран в затвора

Хънт беше осъден на три години зад решетките в четвъртък и ще бъде обект на производство за заповед за конфискация съгласно законодателството за облаги от престъпна дейност.

Детектив сержант Дръмонд Файъл каза: „Ема Хънт мами своите работодатели в продължение на почти три години и значително злоупотребява с тяхното доверие, като открадва големи суми пари, за да финансира охолен начин на живот.

„Тя явно вярваше, че нейната престъпност ще остане неразкрита. Въпреки това, след нашето разследване, тя сега е изправена пред последствията от действията си."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР