Мениджърът на Нюкасъл Юнайтед Стив Брус заяви, че клубовете от

...
Мениджърът на Нюкасъл Юнайтед Стив Брус заяви, че клубовете от
Коментари Харесай

Стив Брус призова за помощ: Виждаме как клубове фалират

Мениджърът на Нюкасъл Юнайтед Стив Брус съобщи, че клубовете от Висшата лига би трябвало да дарят средства на тимовете в по-ниски дивизии или доста от тях ще банкрутират заради финансовия напън от пандемията от COVID-19.

Бившият тим на Брус Уигън влезе в администрацията предходната седмица, трансформирайки се в първия професионален британски клуб, направил това в резултат на рецесията след пандемия на ковид. 59-годишният Брус съобщи, че най-хубавите клубове би трябвало да дарят минимум 2 милиона паунда, с цел да поддържат по-малките тимове.

"Светът на процедура се срутва през последните няколко месеца и усещам, че клубовете във Висшата лига би трябвало да се опитат и да оказват помощ на футболната лига ", съобщи Брус пред кореспонденти. "Ако говорите с някои от по-малките клубове, те са в отчайваща обстановка. От това, което слушам от мениджъри и притежатели, те са на прага на колапса. Ако не сме деликатни, имам вяра, че можем да забележим крахът на доста тимове ", добави той.

Брус, който стартира своята кариера като футболист за Джилингам в долните лиги, съобщи, че е жизненоважно да се поддържат по-малките клубове. "За страдание, през последните няколко години следим по какъв начин клубовете банкрутират, а някои от тях са на повече от 100 години. Хората в долните дивизии работят неуморно, с цел да запазят клуба си. Какво ще стане с тях, в случай че не създадем нещо по този въпрос? ", добави мениджърът.

Нюкасъл, който е 12-и в класирането на Висшата лига, ще гостува на втория Манчестър Сити по-късно през днешния ден.
Премиър лийг 34 кръг, сряда 8 юли  Манчестър Сити 20:00предстои  Нюкасъл
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР