Мениджърът на Нюкасъл Юнайтед Рафаел Бенитес вярва, че може да

...
Мениджърът на Нюкасъл Юнайтед Рафаел Бенитес вярва, че може да
Коментари Харесай

Бенитес: Ако се спасим, това ще бъде още едно чудо

Мениджърът на Нюкасъл Юнайтед Рафаел Бенитес има вяра, че може да реализира " знамение " във втора поредна акция в британската футболна Висша лига, в края на която северняците още веднъж ще съумеят да се спасят от изпадане.

" Трябва да бъдем реалисти и да сме наясно, че ще бъдем в долната половина на таблицата през целия сезон. Ако в края успеем да изпреварим три тима, това ще бъде още едно знамение ", разяснява Бенитес преди гостуването в сряда на някогашния си тим и водач в класирането в шампионата Ливърпул.

Нюкасъл започва сезона мъчно, като не съумя да завоюва нито един път в първите си 10 мача, само че последователно прогресира и се изкачи до 15-ото място на 5 точки над рисковата зона. Бенитес, който в кариерата си е работил още за грандове като Реал Мадрид, Челси, Интер и Наполи, счита, че Нюкасъл изпитва компликации, тъй като не влага задоволително в класни играчи. " Миналият сезон беше просто едно знамение. Хората си споделяха: " О, вие завършихте десети ", само че единствено с няколко победи по-малко можеше да бъдем в последната петица и да се борим до последно за оцеляване. Така че това си беше същинско знамение ", разяснява испанецът.

Rafa Benitez says Newcastle avoiding relegation from the Premier League would be a " miracle ".

Read: https://t.co/iBKgpYupck pic.twitter.com/keftcroZqs
— BBC Sport (@BBCSport) 24 December 2018
" Отборът се пробва да покаже доста неща, само че от време на време това не е задоволително и нищо по-различно не ни чака. Опитвам се да убедя всички, че би трябвало ясно да осъзнаваме къде се намираме и какви са опциите ни. Важно е да знаем какво би трябвало да вършим, а в случай че успеем да го реализираме, можем и да приключим още веднъж към десетката. Но да си мислим, че ще можем да побеждаваме във всеки мач тимове, които са похарчили по повече от 100 милиона лири за селекция през лятото, да вземем за пример, няма късмет. Това е на 100 % неправилно ", сподели още той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР