Мениджърът на новия фонд, Леона Асланова, е основател на първата

...
Мениджърът на новия фонд, Леона Асланова, е основател на първата
Коментари Харесай

"Иновейшън акселерейтър България" се включва в стартъп екосистемата

Мениджърът на новия фонд, Леона Асланова, е създател на първата профилирана организация за нововъведения в България Innovation Starter и на форума за нововъведения Innovation Explorer

© Надежда Чипева Още по тематиката
Десет претендента за мениджъри на държавните фондове за стартъпи

Трите фонда ще влагат над 100 млн. лева през идващите пет години
7 ное 2017
Coursedot е " Стартираща компания на годината "

Дружеството получи премията на церемонията на Central European Startup Awards - България
27 сеп 2017
Стартъп конференция събира студенти и бизнесмени в Благоевград

Събитието ще се организира на 25 и 26 март
20 мар 2017
Още една компания напуща " София тех парк "

Екипът на D.House Co-Inventive Incubator не могъл да си разреши високите наеми
13 ное 2016
Леона Асланова: Имаме потребност от радикална просветителна промяна

Основателят на Innovation Starter пред " Капитал Daily "
7 авг 2016 Нов фонд, който ще финансира започващи и новаторски компании, основават създателите на " Иновейшън акселерейтър България ". Ресурсът за това ще е напълно частен. Организацията, която е профилираната в подпомагането на новаторски бизнеси, артикули и услуги, ще може да влага в пет сдружения годишно посредством даването на начален дялов рисков капитал в размер на по 25 хиляди евро или общо 125 хиляди евро. Вече има набелязани евентуални клиенти на фонда, както и заинтересувани от присъединяване вложители, разяснява за " Капитал " мениджърът на новия фонд Леона Асланова.

Очаквано включване

Структурирането на личен фонд идва откакто " Иновейшън акселерейтър България " кандидатства в един от състезанията на държавния Фонд на фондовете за управител на капиталов фонд, захранван с обществен запас. Продължилата повече от девет месеца процедура обаче беше несполучлива за организацията, само че в подготовката й екипът е набрал нужния запас и е осъществил контакти както със започващи бизнесмени, по този начин и с вложители и други институции, финансираща стартъпи в България. Това е дало убеденост от нуждата за включване на " Иновейшън акселерейтър България " в екосистемата, още повече, че това би допълнило активността й в откриването, промотирането и подпомагането на нововъведения в бизнеса.

Кой може да е клиент

Целевата група клиенти на новия фонд са ранни бизнесмени и планове, до които досега не е достигало непрекъснато целево финансиране. Те са един от новите източници на качествени бизнес хрумвания за средата, съгласно мениджърите на новия фонд. Според тях не трябва да се подценява и сегментът на по този начин наречените към този момент " провалили се " бизнесмени, които са стартирали първата си компания, само че не са били сполучливи, а набраният опит би им оказал помощ да се показват по-добре в идващия си план.

Относно секторния профил, екипът ще държи в сърцевината на финансираните компании да стои цифрова експертиза, което не значи наложително цифрови планове, прецизират от " Иновейшън акселерейтър България ".

Екипът на новия фонд

Ключови лица във фонда са създателят на организацията Леона Асланова, която е съветник в региона на нововъведенията на огромни интернационалните корпоративни клиенти и научен учител, Ангел Ангелов, който е финансист и специалист по бизнес развиване на започващи компании с интернационален опит, и Венеция Нецова-Ангова, която е била планов началник на над 50 предприемачески начинания в българската стартъп среда.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР