Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че класирането

...
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че класирането
Коментари Харесай

Солскяер отново: Достигането до полуфинал не е достатъчно, трябва да направим следващата крачка

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер съобщи, че класирането за полуфинал в Лига Европа е положително, само че извънредно незадоволително достижение за клуб като " алените дяволи ".

В понеделник Манчестър Юнайтед победи с 1:0 след продължение датския Копенхаген, а в неделя ще се опита да се класира за мача за купата за първи път от 2017 година, а противник в полуфиналите ще бъде испанският Севиля.

" През сезона изиграхме два полуфинала, само че в този момент желаеме да създадем идната стъпка ", сподели норвежецът пред клубната телевизия. " Да достигнем полуфиналите е положително достижение, само че за Манчестър Юнайтед това не е задоволително. Отборът се развива и е все по-гладен за триумфи. Трябва да сме сигурни, че неуспехите за двете купи в Англия ще ни стимулират да не изпитваме болката от отпадането още веднъж. Всички знаем какъв брой неприятно е възприятието на загуба и не желаеме това да се случва в неделя ", разяснява още Солскяер.

Мениджърът добави, че играчите му са в положително положение, макар че играха 120 минути против Копенхаген. " Физически сме добре. В тази фаза на сезона всички тимове имат ужасно доста мачове зад тила си. Сега уверено е кой е най-устойчив душевен. Знаем, че всички са изтощени, само че желаеме другите да бъдат по-уморени от нас. Това се реализира посредством здрава душeвност, централизация и фокус. Всеки от оставащите мачове и може и евентуално ще бъде решен от някоя минимална неточност. Затова е доста значимо да запазим концентрацията на футболистите ", добави мениджърът на Манчестър Юнайтед.

" Мачовете на директна елиминация в една среща ни оферират възприятие като на международно или европейско състезание. Нямаш втори късмет и знаеш, че би трябвало да оставиш всичко на терена, в случай че искаш да спечелиш. На мен това ми харесва. Подготовката за мачовете е друга, само че това е най-хубавият вид за привършване на шампионата ", приключи норвежкият експерт.
Лига Европа 1/2 кръг, неделя 16 август  Севиля 22:00предстои  Манчестър Юнайтед
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР