Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че да

...
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че да
Коментари Харесай

Солскяер: Спечелването на Лига Европа ще е върхът в кариерата ми

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер съобщи, че да изведе тима до трофея в Лига Европа ще бъда моментът, с който на-много би се гордял в целия си живот.

" Червените дяволи " отпътуват за Германия, където ще се изправят против ФК Копенхаген на четвъртфиналите. Ако преодолеят датчаните, за място на финала те ще спорят с Рома или Севиля.

След като Юнайтед загуби на два пъти на фаза полуфинал този сезон (от Ман Сити в Купата на Лигата и от Челси във ФА Къп), Солскяер се надява в Лига Европа да стигне до края.

" Аз съм абмициозен и една от фантазиите ми е да подвигна трофея като управител на този клуб. Това би бил моментът в живота ми, с който най-вече ще се гордея ", показа Солскяер.

(1)Coach Ole Gunnar Solskjaer hopes to win the Europa League trophy with Manchester United
.
“I am ambitious -- and one of my dreams is to lift the trophy as a manager for this club, pic.twitter.com/S9NKgK6ojj
— MUFC unite (@MUFCunite) August 9, 2020
47-годишният ментор има шест трофеи на Англия, две Купи на Англия и Шампионска лига като състезател на Манчестър Юнайтед. Той означи и популярния гол против Байерн, с който " алените дяволи " стигнаха до требъл през 1999 година На фона на всички тези моменти, той слага възможен трофей като управител над тях.

" Дължа футболната си кариера на този клуб. Затова, в случай че подвигна трофей като управител, без подозрение това ще е най-голямото достижение в кариерата ми ", сподели норвежецът.

Отборът на Солскяер приключи шампионата доста мощно, откакто от нежелана позиция изведе отбора до третото място в крайното класиране. " Имахме проект за клуба преди 18 месеца, когато седнах на масата за диалози с Ед Уудуърд. Знаехме, че не можем да оправим нещата бързо, трябваше да градим. Този сезон бяхме на полуфиналите на Купата на Лигата и Купата на Англия. Следващата стъпка е да преодолеем тази фаза ", разяснява наставникът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР