Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер ще разчита лидерите

...
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер ще разчита лидерите
Коментари Харесай

Солскяер: Големите играчи решават големите мачове

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер ще разчита водачите в тима да имат главен решителен принос в идния полуфинал от Лига Европа против Севиля. Срещата, която ще се играе в Кьолн, ще бъде третият полуфинал за " алените дяволи " този сезон, като предходните два бяха изгубени от Манчестър Сити и Челси.

" Когато стигнеш до полуфинал, играеш против положителни тимове, които разполагат с качество. Това е време е за огромните играчи да се покажат във значимите моменти. Трябва да си съсредоточен на 100%. Научихме, че е доста мъчително да загубиш на полуфинал ", съобщи Солскяер.

" Имахме няколко положителни дни, в които се подготвяхме и възстановявахме. Не толкоз постоянно имаш шест дни сред мачовете, тъй че сме подготвени. Важно е да стартираме мача мощно. Говорихме за това. Срещу положителните тимове, в случай че не започнеш добре, не играеш задоволително с топката, получиш първи гол, става мъчно ", добави норвеженецът.

Ole Gunnar Solskjaer tells Man Utd stars to " step up " in Europa League semi-final |
— Mirror Football (@MirrorFootball)
Мениджърът разяснява и натоварения график. Утре Ман Юнайтед се изправя против Севиля, а 30 дни по-късно стартира новият сезон в Англия. Ако " алените дяволи " стигнат до финала в Лига Европа, който е на 21 август, мачът им от първия кръг на Висшата лига ще бъде отсрочен, а е допустимо и срещата от втория кръг да не се играе на плануванаъа дата. Това ще направи още по-натоварени идващите месеци на отбора.

" Няма смисъл да се тормозя за това. Имаме най-малко 30 дни преди старта. Това значи, че ще пуснем играчите в отмора за две седмици. Не виждам причина да се оплакваме ", бе мнението на Солскяер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР