Мениджърът на Манчестър юнайтед Жозе Моуриньо отрано захапа най-големия съперник

...
Мениджърът на Манчестър юнайтед Жозе Моуриньо отрано захапа най-големия съперник
Коментари Харесай

Моуриньо видя "забавна" промяна в мисленето на Клоп

Мениджърът на " Манчестър юнайтед " Жозе Моуриньо овреме " захапа " най-големия противник на " алените дяволи " в исторически проект - " Ливърпул ". Португалецът видя " занимателна " смяна в мисленето на сътрудника си Юрген Клоп във връзка с трансферната политика.

През лятото на 2016 година, когато " Юнайтед " сучпи трансферния връх с привличането на Пол Погба от " Ювентус " за 89.3 млн. паунда, Клоп се възмути от обстановката на пазара. Тогава той съобщи, че би работил по друг метод, в случай че разполага с сходни средства.

Наскоро немският управител сподели, че обстановката във футбола радикално се е трансформирала. " Правя каквото е нужно, с цел да направи " Ливърпул " сполучлив. Преди две години 100 млн. паунда изглеждаха налудничава сума, само че от този момент светът тотално се промени ", сподели Клоп. Думите му пристигнаха след привличането на Алисон от " Рома " за рекордните за вратар 67 млн. паунда.

По-рано това лято " мърсисайдци " похарчиха още 110 млн. паунда за нови играчи - Наби Кейта (53.75 млн.), Фабиньо (43 млн.) и Джердан Шакири (13.5 млн.).

" Мисля, че в случай че имаш пари, е по-добре да го правиш, в сравнение с да държиш парите в банката, тъй като лихвените проценти са много ниски. Въпросът е да инвестираш вярно. Според мен те се оправиха сносно, тъй като всички играчи, които купиха, са качествени. Радвам се за тях ", сподели Моуриньо.

" Също по този начин съм благополучен да се усмихна (на предходните мнения на Клоп) и да видя, че човек може да промени мнението си и да се промени като персона. Забавно е ", добави мениджърът на " Манчестър юнайтед ".

По думите на португалеца след прехвърлянията това лято към " Ливърпул " най-сетне би трябвало да има " условие " да печели. " Когато си тим с вложенията, които те направиха - освен в този момент, а и предишното лято, и през януари, и когато си финалист в Шампионската лига, би трябвало да кажеш, че си огромен претендент. Трябва да печелиш. "

" Манчестър юнайтед " и " Ливърпул " ще се изправят един против различен в идващия си мач от летния предварителен шампионат International Champions Cup. Двата най-успешни британски тима се срещат в неделя в Мичиган oт 00.05 часа българско време.

По данни на " Скай спортс " от лятото на 2016 година " Ливърпул " е похарчил малко повече пари за прехвърляния от " Юнайтед " - 411.55 млн. паунда против 392.55 млн. паунда за " алените дяволи ". Моуриньо обаче възнамерява да притегли най-малко двама нови играчи до края на трансферния прозорец, до момента в който Клоп разгласи завършек на селекцията на " Анфийлд ".

В същото време " Ливърпул " има много по-добър баланс на входящите и изходящите прехвърляния. От лятото на 2016 година до момента " мърсисайдци " са продали играчи за 289.65 млн. паунда. Половината от тях пристигнаха от прехвърлянето на Филипе Коутиньо в " Барселона ".

" Юнайтед " е продал футболисти за 85.3 млн. паунда. Най-доходоносният произлязъл трансфер на " алените дяволи " в този интервал е на Мемфис Депай за 21.7 млн. паунда в " Лион ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР