Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо не бе никак щастлив

...
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо не бе никак щастлив
Коментари Харесай

Моуриньо: Само 2 гола при такъв превес е мизерно

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо не бе по никакъв начин благополучен от домакинското тъждество 2:2 против Бърнли на „ Боксинг дей”. Португалецът похвали своя отбор за борбеността и характера през второто полувреме, като смята за „ мизерно”, че отборът е вкарал единствено 2 гола в дуел, в който тотално е доминирал.

Заради неверната стъпка на „ Олд Трафорд” „ алените дяволи” профукаха съвсем целия си задатък пред третия Челси, който победи Брайтън с 2:0 и се приближи единствено на точка до 2-ото място.

„ Днес ние трябваше да победим, да. Доволен съм от метода, по който работи тимът, от метода, по който реагирахме и опитахме да се върнем мача от 0:2”, сподели Специалния.

Тъжна Коледа за Юнайтед, Лингард избави цялостния срам

„ Момчетата се бориха след 0:2 на полувремето, тъй че играчите ми не заслужават единствено отрицателни отзиви. Искам да похваля техния дух, тяхната реакция, метода, по който предприехме опасности през второто полувреме.”

„ Не знам по какъв начин съперникът вкара гол от директен свободен удар, имаше добивания тук, добивания там. Подобни попадения допуснахме и в други мачове, а след това съперникът се брани в течение на 95 минути. При втория си изстрел Бърнли отново вкара.”

Как това не влезе?

„ За да вкараме ние два гола, трябваше да прекараме цялостни 45 минути в тяхната половина, до момента в който играехме единствено с един бранител. Крайният артикул бе такава доминация, че 2 гола е мизерно число. Лингард влезе и оказа помощ на тима, той и Мхитарян ни предоставиха добра динамичност. Всички момчета одобриха риска да играем единствено с Фил Джоунс в защита. Точката най-малко не е загуба, а това е най-малкото, което момчетата заслужаваха.”

„ Дали прекосяваме през сложен интервал? Че за какво? Защото заслужаваме да спечелим мачовете си? Защото съперникът стига до нашата врата два пъти за цялостен мач и вкарва два гола? Предвид показаното качество и рисковете, които поехме и през днешния ден, и против Лестър (реми 2:2 – б.р.), тимът, който заслужаваше да завоюва тези два мача, бяхме ние”, заключи Моуриньо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР