Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо коментира ситуацията с отменения

...
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо коментира ситуацията с отменения
Коментари Харесай

Моуриньо скочи срещу системата ВАР

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо разяснява обстановката с анулирания гол на Хуан Мата в срещата с Хъдърсфийлд (2:0) за ФА Къп. Това се случи след намесата на системата ВАР (б. р. видео помощник рефер). Португалецът има някои забележки към обстановката.

“В Португалия имаме ВАР и аз съм осведомен добре с нея. Чувството е ужасно, когато се откри истината. Има обаче и някои проблеми, а подобен бе и казусът през днешния ден. Ако се съблюдава прецизно протокола, системата би трябвало да се употребява за поправяне на явни съдийски неточности. В този случай обаче не може да се твърди, че имаше явна неточност. Знаем, че още се опитва и би трябвало да приемем случилото се. Още повече, че в този момент е елементарно, откакто победихме с 2:0. Ако се следва прецизно протокола и се поправят явни неточности, всички ще са щастливи”, счита Моуриньо.

Специалистът разкри още, че преднамерено не е споделил на футболистите си какво тъкмо се случи в тази обстановка, с цел да не ги разконцентрира, написа "Sportal ".

“Трябва да можеш да се оправиш с разочарованието, когато решението не е в твоя изгода. Трябваше 20 пъти да повторя на моя анализатор да замълчи, с цел да не схванат играчите какво се случва. Не желаех те да знаят, че в действителност няма засада и да се разочароват. Анализаторът седеше на компютъра и аз му споделих за замълчи и да гледаме напред”, добави португалецът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР