Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо изненада всички по време

...
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо изненада всички по време
Коментари Харесай

Моуриньо избра своя играч в Манчестър Юнайтед и му връчи историческа награда

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо изненада всички по време на снощната гала по връчването на годишните клубни награди. Давид де Хеа още веднъж завоюва наградата за най-хубав състезател, като испанецът бе победител във вота както на неговите съотборници, по този начин и на последователите. Моуриньо обаче направи нещо, което не бе правено досега на тези галавечери. Португалецът реши да връчи собствен персонален приз - Наградата на мениджъра. И изборът му бе друг от този на играчите и почитателите. Специалния реши да отличи един от най-големите гении на Манчестър Юнайтед - Скот Мактоминей, като по-късно Моуриньо разкри пред клубната телевизия, че се е колебаел сред 21-годишния шотландец и Неманя Матич.

Мактоминей, който е артикул на школата на Манчестър Юнайтед, дебютира в Премиър лийг още през предишния сезон, само че през актуалната акция записа 20 мача във всички шампионати.

" Мисля, че фантазията на всяко момче, което дойде в клуба, е да играе за първия тим. Когато тази фантазия бъде осъществена, идната е да играе в огромните мачове, да играе в Шампионската лига, и в последна сметка да играе за националния тим. Този състезател реализира всичко това за пет или шест месеца, тъй че той е моят Футболист на годината ", съобщи Моуриньо по време на самата гала.

По-късно португалецът добави: " Честно казано, се колебаех сред него и Матич. През предходната година Матич ми сподели: " Искам да играя за теб и за Манчестър Юнайтед и ще го направя ". И той го направи през този сезон. Беше доста непрекъснат във връзка с салдото на целия тим. И като игра, и като мислене. Във всеки един мач. Щях да дам премията на него, само че когато разбрах, че от двете награди, които се дават на млади играчи, Скот няма да получи нито една, взех решение да трансформира избора си. Той реализира всичко. Започна сезона като състезател от академията и го приключи като футболист, който играе в най-големите мачове - в дербитата от Премиър лийг и е Шампионската лига. Стана доста значим член на нашия състав. Затова си помислих, че това момче няма по какъв начин да се прибере у дома без премия ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР