Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола не спести добрите

...
Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола не спести добрите
Коментари Харесай

Гуардиола: Томас Тухел е креативен мениджър, много искам да спечеля Шампионска лига

Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола не спести положителните си думи по адрес на треньора на Байерн (Мюнхен) Томас Тухел. Испанският спаециалист приказва преди утрешния първи 1/4-финален мач сред двата отбора в Шампионска лига.

" Много желая да спечеля трофея Искаме да опитаме. За нас е чест да бъдем тук против първокласен клуб в лицето на Байерн (Мюнхен). Няма да го приемем за даденост. Трябва да изиграем два мача. Започваме от на следващия ден.

Въпросът идва всеки сезон. Разбирам го. Опитваме се всеки един сезон. Отборите, против които се изправяш, също са положителни и също желаят да завоюват. Мечтата ми е да го изживея още веднъж. Искаме да опитаме, само че това не значи, че ще спечелим.

Това се случи. Опитваме се още веднъж. Пораженията и успехите те държат на едно и също равнище. Забравят се по същия метод. Не обръщам внимание на това, което се е случило в предишното. Това е част от играта.

Халанд е значим за нас, не мога да отрека. Той пристигна, с цел да ни помогне да бъдем тук, в Шампионската лига, да я спечелим, само че също по този начин и за ФА Къп и Премиър лийг. Важно е да имаш състезател, който от нищото може да вкара гол, само че в предишното сме вкарвали доста голове в това съревнование и сме отпадали. Може би казусът беше, че не бяхме задоволително солидни в отбрана.

Може би на следващия ден ще създадат нещо ново.Опитвам се да схвана качеството, с което разполагат във всички зони. Трудно щеше да бъде против Юлиан Нагелсман, а също по този начин ще бъде мъчно и против Тухел. Не обръщам толкоз внимание на това, повече внимание отстранявам на това, което върша с моя тим.

Томас Тухел е изобретателен управител. Добра сграда, положителни връзки сред играчите с положителни бързи футболисти, които нападат пространствата. Справи се добре в Дортмунд, отиде в Париж и дойде на финала против Байерн, когато те изиграха добър мач, а в Челси, както знаем, свърши добра работа.

Те са доста рискови и това е добър тест за нас, само че в последна сметка ние се състезаваме против себе си. Разбира се, противникът е налице, само че ние би трябвало да се съсредоточим върху това, което би трябвало да създадем ", сподели Гуардиола.
 Де Бройне се причисли към първокласен лист с играчи
Де Бройне се причисли към първокласен лист с играчи

Стана едвам петият футболист, който доближи границата от 100 асистенции
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР