Мениджърът на Манчестър сити Пеп Гуардиола беше глобен с 20

...
Мениджърът на Манчестър сити Пеп Гуардиола беше глобен с 20
Коментари Харесай

Гаурдиола е глобен с 20 хил. паунда за подкрепа към арестуваните в Каталуня

Мениджърът на " Манчестър сити " Пеп Гуардиола беше санкциониран с 20 хиляди паунда за потреблението на политически знак по време на мача с " Уигън " (0:1) за Купата на Англия. Испанецът носеше жълта лента в поддръжка на задържаните политици в родната му Каталуня.

Гуардиола постави за пръв път жълта лента през ноември и от този момент непроменяемо носи такава. Футболната асоциация организира диалози с испанския управител и два пъти му насочи публични предизвестия, че нарушава разпоредбите за екипировка и реклама.

Мениджърът на " Манчестър сити " съобщи след мача с " Уигън ", че " постоянно " ще носи жълта лента. " Не става въпрос за политика, а за народна власт. За това да помогнем на хора, които не са създали безусловно нищо. Аз съм управител, само че на първо място съм човек ", сподели той.

" Мога да я нося и на друго място, освен на гърдите. Те знаят, че ще я нося постоянно. Ако нарушавам разпоредбите, ще приема санкцията. Четирима души са в пандиза. Има други хора, които не са в Каталуня, и когато се приберат, също ще се озоват в пандиза ", добави Гуардиола.

Футболната асоциация реши да повдигне обвинявания против испанския треньор предходната седмица. Мениджърът на " Сити " ги е приел и няма да апелира, оповестиха медиите в Англия.

Въпреки обвинявания Гуардиола носеше жълта лента в последния турнирен мач на " жителите " - успеха против " Челси " (1:0) в неделя. Така беше и във всичките му появи около дуела с " Базел " (1:2) в Шампионската лига.

" УЕФА има друго мнение във връзка с тези неща. Те споделят, че няма проблем да носиш нещо до тогава, до момента в който го правиш с почитание. Тук (в Англия) явно е друго ", сподели преди време мениджърът на " Манчестър сити ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР