Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола бе доволен след успеха

...
Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола бе доволен след успеха
Коментари Харесай

Гуардиола има план как Ман Сити да стане шампион

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола бе удовлетворен след триумфа с 3:0 над Брайтън, който върна " жителите " на върха в класирането във Висшата лига.

С този триумф първенците към този момент публично си подсигуряваха присъединяване в Шампионската лига следващата година. Гуардиола също по този начин съобщи, че в случай че " жителите " завоюват останалите си мачове, ще станат първенци.

" Това се е случвало и преди, спечелихме последните 14 мача и станахме първенци. И в този момент, в случай че спечелим оставащите ни мачове, още веднъж ще сме първенци. Но това зависи от умората, от мачовете ни в Шампионската лига. Иначе всеки сезон съумяваме да реализираме задачата си и да се класираме за Шампионската лига. Успяхме да го създадем и в този момент. Хората го одобряват за даденост, само че за нас това е нещо доста значимо. Когато се случи и математически, значи, че сме си свършили добре работата. Който и клуб да попитате, ще ви кажат, че задачата им е да се класират за Шампионската лига. Ние го направихме още веднъж, тъй като се представихме ужасно досега. Сега знаем какво би трябвало да създадем до края на сезона. Момчетата го усещат ", съобщи Гуардиола.
 Манчестър Сити победи Брайтън с 3:0 във Висшата лига
Ман Сити трябваше да вдигне оборотите, с цел да надвие Брайтън

" Гражданите " още веднъж са с точка преимущество пред Ливърпул

Испанецът също по този начин счита, че в този мач тимът му си е върнал настроението след трите следващи дуела без победа.

" Днес си върнахме настроението и още веднъж заприличахме на тима, който победи Челси и Арсенал като посетител. Бяхме нападателни, в това време търпеливи, успяхме да отбележим голове. Начинът, по който играхме през първото полувреме съвсем не се промени и през втората част. След три дни ни следва мач с Уотфорд. Преди два или три сезона спечелихме 14 мача подред. Ливърпул ще завоюва останалите си дуели през сезона, усещаме го. Остава ни един месец, може би пет седмици. 11 месеца се борихме, само че в този момент всичко ще се реши в този финален месец. Ще създадем всичко допустимо, с цел да бъдем съвършени в оставащите мачове. Имаме три тежки гостувания, само че въпреки всичко става дума единствено за шест мача, тъй че би трябвало да дадем максимума, пък ще забележим какво ще се случи ", сподели още испанският експерт.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР