Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола за пореден път засвидетелства

...
Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола за пореден път засвидетелства
Коментари Харесай

Гуардиола: Меси е най-добрият, аз бях треньор, а се учих от него

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола за следващ път засвидетелства своето удивление от най-хубавия футболист за всички времена Лионел Меси.

„ Меси е най-хубавият. Той печели мачовете самичък “, разяснява Гуардиола в изявление за „ Telemundo Deportes “.

Гуардиола вярвал, че е научил доста от Лионел Меси.

„ Хората считат, че единствено ние учим играчите, само че в реалност и треньорите научават доста от своите футболисти. За мен беше чест да му бъда треньор “, добави Пеп.

„ Когато станах част от Ла Масия, бях още дете. На 13 години е мъчно, само че в последна сметка се адаптираш към всичко. На тази възраст не мислиш дали ще играеш в Ла Лига. Имаш единствено една фантазия – да играеш за Барселона “, продължи той.

„ Аз съм доста благополучен човек, тъй като работя това, което желая и се развличам. Ставайки всяка заран знам, че ще се развличам на работа. Работата би трябвало да ви харесва. Ако не ви харесва, би трябвало да потърсите друго предизвикателство. “

„ Това, което най-вече обичам във футбола е непредсказуемостта. Харесва ми, че би трябвало да бъдат взети верните решения според от момента. Може да упражнявате доста игрови обстановки, само че офанзивата е толкоз открита, че всяко деяние е друго. Ние, като треньори, се опитваме да накараме футболисти да вземат най-хубавото решение въз основа на протичащото се “, сподели още Хосеп Гуардиола.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР