Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола за пореден път обяви,

...
Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола за пореден път обяви,
Коментари Харесай

Гуардиола: Няма за заложа всичко на седем мача в Шампионска лига

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола за следващ път разгласи, че цени по-високо купата от Висшата лига, в сравнение с трофея от Шампионската лига.

Начело на Сити 48-годишният експерт господства в Англия през последните два сезона и съгласно него да продължи това е по-важно спрямо Европейската купа. Гуардиола изяснява избора си с обстоятелството, че в ШЛ се играят по-малко мачове и рискът да не спечелиш е доста по-голям.

„ Шампионската лига е значим и сложен за печелене шампионат. Но това са единствено седем мача (след групите; б.р.). Няма да отида в казиното и да заложа всичко, което имам в джоба на седем дуела. Не желая това. Искам да съм благополучен 11 месеца и Висшата лига ме прави благополучен. Всяка среща, която спечелим ме прави благополучен. Защо би трябвало да очаквам да пристигна февруари и тези седем мача, на които да заложа всичко. Твърде рисковано е от моя позиция ”, съобщи Гуардиола.

„ Най-важното нещо, с цел да запазиш здравето и концентрацията на тима е Висшата лига. Тя е удивително състезание, тъй като се организира всяка седмица. В Шампионската лига доста неща могат да се случат за една или две срещи. Ще бъдем по-близо до ШЛ, когато имаме повече трофеи от Премиершип. Това е точният път за развиване на Манчестър Сити. Ако би трябвало да предпочитам кой трофей да печеля тази година, сега, това сигурно би била купата “, добави испанецът.

Манчестър Сити ще опита да завоюва първия си трофей през сезона през днешния ден в мача за Къмюнити Шийлд против Ливърпул, който е от 17:00 ч. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР