Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола твърди, че бялата част

...
Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола твърди, че бялата част
Коментари Харесай

Гуардиола: Дължим извинение на чернокожите за последните 400 години

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола твърди, че бялата част от човечеството дължи опрощение на чернокожите за последните 400 години. След дуела на „ жителите “ с 3:0 против Арсенал, Пеп разяснява настоящата тематика за расовата дискриминация, още повече всички футболисти носеха фланелки с надпис „ Black Lives Matter”.

„ Белите сме длъжни да се простим на чернокожите за метода, по който сме ги третирали през последните 400 години. Аз усещам единствено позор и виновност от това, което сме им сторили. Не единствено в Америка, казусът е безусловно на всички места по света “, споделя пред Sky Sports Гуардиола.

„ Трябва да изпратим хиляди, милиони послания на хората с черен цвят на кожата. Засрамен съм от това, което белите сме им сторили. Просто тъй като си роден с друг цвят на кожата, това не те прави по-малко човек. В момента се случват доста позитивни неща и ние би трябвало да продължим битката. Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да я продължим и по опция увеличим. Трябва да създадем доста неща за чернокожите, които към момента не сме правили ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР