Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола смята, че битката за

...
Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола смята, че битката за
Коментари Харесай

Гуардиола: Битката за титлата в Англия е като тази между Надал, Федерер и Джокович

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола счита, че борбата за купата през тази година във Висшата лига ще бъде като битката за титли сред величията в тениса Рафаел Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович. Испанецът има вяра, че отборите в Англия се провокират всяка седмица с още по-силно показване и това води до впечатляващи резултати. Преди този кръг цели три тима не познаваха усета на провалянето, като Манчестър Сити и Ливърпул продължиха тази серия, за разлика от Челси, който загуби от Тотнъм.

Гуардиола си спомни за сезон 2009/10, когато отпред на Барселона реализира 99 точки, с цел да приключи единствено с 3 пред Реал Мадрид: " Прекрасно си припомням този сезон. Мадрид бяха извънредно положителни ", означи експертът. Беше ужасно, тъй като направихме тези 99 точки в годината преди требъла. Ние достигнахме това равнище, тъй като имаше някой, който непрекъснато ни предизвикваше и подтикваше да играем по-добре, да печелим още мачове ", показа каталунецът.

" Същото е с Надал, Федерер и Джокович, нали? Те непрекъснато се провокират един различен с още по-впечатляващи достижения. Нуждам се от това в спорта. Моите играчи знаят какъв брой мощни са Ливърпул и по тази причина не можем да си позволим да губим точки. Защото в случай че го създадем, те ще завоюват лигата. За да се състезаваме и да сме на високо равнище, се нуждаем от мощна конкуренция и този сезон я имаме ", приключи Гуардиола. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР