Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се сбогува по емоционален

...
Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се сбогува по емоционален
Коментари Харесай

Гуардиола се разчувства: Юрген ще ми липсва много

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се сбогува по прочувствен метод с дългогодишния си съперник Юрген Клоп, който до момента беше отпред на Ливърпул.

Преди последния си мач като управител на мърсисайдци Клоп подцени огромното следствие против “гражданите ”, изтъквайки заслугата на Гуардиола за четирите им следващи трофеи.

“Всеки знае за тези 115 обвинявания против клуба, само че нямам визия какво значи това. Знам само техния брой. Каквото и да се е случвало в Манчестър Сити, Пеп Гуардиола е най-хубавият управител в света и това е в действителност значимо. Ако сложиш който и да е различен управител в този клуб, той не би спечелил четири следващи трофеи. Това е заслуга на него и момчетата му.

Това значи ли, че могат да вършат каквото си желаят? Не, само че не знам какво са създали, в случай че изобщо са създали нещо, и не съм тук да дефинирам това. Ще забележим какво ще стане. Разбира се, бих желал някой ден да знам дали в клуба са отговорни. Всеки желае да знае, само че аз ще бъда другаде.

Качеството на Пеп прави разликата, тъй че аз не се тормозя за тези неща. Ще забележим, това не е мой проблем и съм удовлетворен с това, което имаме, както и с това, което сме постигнали ”, разяснява немският експерт.

От своя страна, Гуардиола благодари на Клоп за ласкавите думи и призна, че ще му липсва огромното съревнование сред двамата.

“Много ще ми липсва. Юрген беше доста значима част от живота ми. Той ме тласна към друго равнище като управител. Мисля, че двамата имаме необикновено взаимно почитание. Имах възприятието, че той ще се завърне. Просто желая да му благодаря доста за неговите думи. Той персонално знае, че зад мен има доста, доста неща, които клубът ми обезпечава и дава. В противоположен случай не бих могъл да се оправя самичък.

Достатъчно преклонен съм, с цел да схвана, че Юрген ми е помагал доста пъти. Помага ми посредством своя тим. Той беше голям съперник в живота ми. Много пъти по този начин и не успявах да намеря метод, с който да санкционира тима му, както съм успявал с други отбори. С него ми беше доста мъчно. Желая му всичко най-хубаво и се надявам последният му мач да е бил специфичен, тъй като той го заслужава ”, разяснява Гуардиола, откакто победи със Сити за четвърта поредна победа в Премиър лийг.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР