Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола потвърди в интервю, че

...
Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола потвърди в интервю, че
Коментари Харесай

Гуардиола призна: Ливърпул е най-голямото предизвикателство

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола удостовери в изявление, че най-тежкото предизвикателство в кариерата му като треньор е тазгодишното против Ливърпул. Отборът на Пеп води с една точка на този на Юрген Клоп в една от най-вълнуващите съревнования за купата в Англия, която в миналото е виждана.

Ако двата тима завоюват оставащите си мачове до края, Сити ще приключи с 98 точки, до момента в който Ливърпул ще остане с 97. Това пък ще е осмата купа за Гуардиола в неговата кариера като треньор.

Реал Мадрид приключва втори против Барселона, воден от Гуардиола в Ла Лига с 96 точки през сезон 2009/10 и 2010/11, след което става първенец със 100 точки през 2011/12. Въпреки това Гуардиола счита, че Ливърпул е неговото „ най-велико предизвикателство в историята”.

„ В тази лига сигурно най-трудно ми е против Ливърпул. Всяка лига, когато спечелиш, е хубаво, само че е постоянно мъчно, изключително в Англия”, показа Пеп пред Sky Sports. „ Трудно е футболистите ни да поддържат това равнище за дълго време, а ние го вършим втора поредна година”, продължи той.

Контрактът на Гурадиола с Манчестър Сити е за още два сезона след удължаването му през предходната година, а той към този момент построи своята династия на „ Етихад Стейдиъм”.

„ Чувствам се удобно тук, имам всичко, защото имам невероятни футболисти. Клубът ме поддържа, а аз го осъзнах, когато не завоювах купата през първия сезон. Собственикът също ме поддържа, както и изпълнителният шеф и спортният. Моят щаб се усеща удобно в Сити и имаме всичко нужно, с цел да работим. Защо би трябвало да променям нещо в случай, че всичко е наред?”, запита риторично Пеп.

„ Най-големите в спорта, когато се изкъпят сле една победа, към този момент в банята мислят за идната. Това е спортът. Хората, които в този момент идват да ни гледат на „ Етихад” не помнят какъв брой положителни бяхме през предишния сезон – това е минало. Следващият сезон ще е същото. Когато седнал съм тук, постоянно знам какво съм постигнал. Ако не е по този начин, ще се откажа незабавно от треньорството. Чики Бергиристайн би ми споделил, че би трябвало да сменя специалността, в случай че разбере това. Големите клубове постоянно мислят за идващия, идващия и идващия сезон. Затова е хубаво”, приключи Пеп Гуардиола.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР