Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола нямаше никакъв проблем да

...
Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола нямаше никакъв проблем да
Коментари Харесай

Пеп откровен: Бях от тези, които се съмняваха в Давид Силва

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола нямаше никакъв проблем да призна, че в миналото изпитвал запаси по отношение на качествата на полузащитника Давид Силва. Специалистът призна, че след прекосяването на испанеца при „ гражданите” през 2010 година тези негови подозрения неведнъж са били заличени.

В неделя против Борнемут във Висшата лига 33-годишният Силва може да изиграя своя мач №400 с екипа на „ небесносините”. Още преди началото на сезон 2019/2020 офанзивният халф разгласи, че той ще бъде последният му в Англия, а към този момент никой не може да оспори наследството, което оставя. С Давид Силва в редиците си Сити завоюва 4 трофеи на Висшата лига, както и куп други оценки.

„ Да, аз също бях от тези, които си мислеха, че Силва ще изпитва компликации в Англия”, съобщи Гуардиола. „ Всичко обаче опира до неговия темперамент. Не приказваме единствено за качествата му да се придвижва в тесни пространства, той обожава съревнованието.”

„ В тренировките, мачовете, в слабите мигове методът, по който реагира, го потвърждава. Предвид неговите характерни качества да оцелее толкоз дълго във Висшата лига не е по никакъв начин елементарно. А той го реализира. Давид би трябвало да се гордее със себе си и постигнатото дотук.”

„ Той е техничен футболист, не от тези, които сноват всред наказателните полета. Затова съгласно моето виждане за британския футбол, когато бях вън от него, си мислех, че може би ще се провали. Аз обаче предостатъчно, предостатъчно сбърках.”

„ Той е конкурентна натура, победител. Спечелил е четири пъти Висшата лига, както и други домашни оценки. Това потомство играчи – като Джо Харт, Венсан Компани, Серхио Агуеро – помогнаха на клуба да усъвършенства позицията си във Висшата лига и Европа”, добави Гуардиола.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР