Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола няма никакво съмнение, че

...
Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола няма никакво съмнение, че
Коментари Харесай

Гуардиола посочи наследника си в Манчестър Сити

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола няма никакво подозрение, че неговият асистент Микел Артета разполага с всички качества и знания един ден да го размени отпред на „ гражданите”.

Бившият футболист на Евертън и Арсенал работи с Гуардиола от 2016 година и образува много мощна връзка с именития си сътрудник. Тя повлия дотолкоз на неговата кариера, че неотдавна Артета разкри по какъв начин е отказал няколко предложения да стане ментор в други тимове единствено и единствено с цел да резервира поста си при първенеца на Англия.

37-годишният испанец бе доста съществено спряган за един от разновидностите пред Арсенал през предишното лято, когато Арсен Венгер напусна клуба след 22 години отпред. В последна сметка позицията на управител отиде в ръцете на Унай Емери.

Колкото до Гуардиола, той има контракт със Сити до 2021 година и не крие, че е благополучен в клуба. Това обаче не му пречи да засвидетелства обществено високото доверие, с което Артета се употребява в неговите очи. „ Той е необикновено човешко създание. Воден е от невероятни полезности, които са от голяма важност в съблекалнята и сплотяват отбора”, съобщи Гуардиола.

„ Той към този момент е страховит управител и го чакат изумителни триумфи за в бъдеще. Определено съм сигурен, че може да ме наследи, да. Той реши да остане, за което му благодаря, само че всеки самичък избира накъде ще поеме за в бъдеще. Рано или късно ще се случи (има поради влиятелно предопределение за Артета – б.р.).”

„ Той е млад треньор, само че към този момент има опита да се оправя с огромни играчи и тимове. Неговата работна нравственос е неповторима, а той разполага със специфичен гений да проучва какво се случва, да намира решения. Говорим си доста за това в какво има вяра той, какво усеща и по този начин нататък. Той ми оказа помощ доста, изключително през първата ми година. Микел познава надълбоко Висшата лига, като да вземем за пример какво е да играеш против Стоук. Той може да изясни на играчите по-добре какво им следва, в сравнение с аз го върша, тъй като е играл против тези тимове и бил част от Висшата лига в течение на 10-11 години. Това е доста време и затова Микел ми оказа помощ доста и към момента го прави”, заключи Гуардиола.

Манчестър Сити през днешния ден приема Уотфорд от 17 часа българско време в своя дуел от 6-ия кръг на Висшата лига. Срещата можете да наблюдавате посредством директното предаване на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA .
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР