Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола потвърди, че утре Кевин

...
Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола потвърди, че утре Кевин
Коментари Харесай

Сити ще пусне младоци при гостуването в Германия

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола удостовери, че на следващия ден Кевин Де Бройне и част от младите играчи ще вземат присъединяване в утрешното посещение на Република България (Лайпциг) в финален мач от груповата фаза на Шампионската лига.

“Кевин имаше COVID-19, което бе връщане обратно за него, откакто тъкмо подобряваше формата си. Когато хората заловен ковид, по-късно се усещат изтощени известно време. Утре той ще стартира мача и ще забележим какъв брой минути ще може да изиграе”, съобщи Гуардиола.

След това каталунецът удостовери, че двама от младоците на отбора Коул Палмър и Джеймс Макати евентуално ще вземат присъединяване в мача.

“Те са на по 18-19 години и имат всичко. Фантастични млади играчи и би трябвало да свикнат, само че капацитетът е на разположение. Разбира се, всички, които ще играят на следващия ден, желаят да завоюват. Най-важен е първият тим и за тях е значимо да видят какво е да си в него. Дано на следващия ден някои от тях могат да играят. В европейските шампионати имаме пет смени, а не като в шампионата, където са единствено три, тъй че се надяваме да можем да ги използваме. Те ще останат тук този сезон и няма да вървят на никое място през зимата”, изясни каталунският управител.

Той разяснява това, че срещата ще се играе пред празни трибуни, защото Германия още веднъж стяга ограниченията срещу COVID-19 заради увеличаващите се случаи.

“В Германия ситуацията не е положително. Властите са взели това решение и всички би трябвало да внимаваме. Ситуацията към момента е рискова и това ме тормози. Трябва да свикнем, че тази обстановка няма да бъде решена. Както сподели министър председателят, да носим маски, да съблюдаваме обществена отдалеченост и да бъдем внимателни”, приключи Гуардиола.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР