Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че настоящият отбор на

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че настоящият отбор на
Коментари Харесай

Този Ливърпул не може да стигне нивото на Юнайтед при Фърги

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп съобщи, че актуалният тим на мърсисайдци не може да се съпоставя с Манчестър Юнайтед на Сър Алекс Фъргюсън.

Като главен претекст той посочи хегемонията, която " алените дяволи " постановиха с именития шотландец отпред.Отборът спечел 13 трофеи на Англия под негово управление, а в този момент Ливърпул се е запътил към златните медали за първи път от 1990 година

" Не мисля, че е допустимо някой да повтори превъзходството им. В днешно време е по-вероятно да забележим разнообразни тимове да се борят за разнообразни неща поради финансовата мощност на доста клубове. Промените в съставите, които виждаме, значат, че доминация като тези на Ливърпул и Юнайтед в предишното е невъзможна ".

" Не чета сравненията с тима на Фърги. Не се усещам като `уау`, тъй като сър Алекс Фъргюсън ни е коментирал. Всъщност, не ми пука. Бях в сходна обстановка в Борусия Дортмунд през 2011 година, когато бяхме изненадващо положителни и всички вести бяха сензационно положителни. Говореха като че ли вървя по вода ".

" Каквито и съпоставения да се вършат, ще мисля за това, когато кариерата ми завърши. Това не ми въздейства в този момент и не въздейства на момчетата. Направихме няколко положителни решения и по тази причина се подобрихме, и играчите ни се усъвършенстват. Затова вървим нагоре. Но сега Лестър има силата да е в Топ 6 и това прави нещата по-трудни ".

" Не бих споделил, че Юнайтед по тяхното време печелеше срещите си с по 4:0 и 5:0, само че имаше победи с предстоящ резултат, това е ясно. Ние спечелихме доста мачове с по 1:0 и 2:1, и в действителност трябваше да хвърлим старания, тъй че не виждам аналогия ", сподели Клоп.

Ливърпул посреща Юнайтед на следващия ден от 18.30 часа. До момента мърсисйадци са изгубили единствено две точки от началото на сезона във Висшата лига. Това стана точно против " алените дяволи " – 1:1 на " Олд Трафорд " през есента, когато гостите изравниха в края на дербито.

Юнайтед не е печелил на " Анфийлд " от 2016 година От тогава изминаха четири конфликта. Два приключиха 0:0, в останалите Ливърпул излезе победител – 3:1 и 2:0 за Лига Европа. Задачата на 20-кратния първенец на Англия да прекъсне отрицателната серия наподобява още по-трудна, защото голмайсторът им Маркъс Рашфорд е с травма и до последно е под въпрос. /gol.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР