Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че битката за титлата

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че битката за титлата
Коментари Харесай

Клоп: Битката за титлата във Висшата лига е много вълнуваща

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп съобщи, че борбата за купата във Висшата лига е по-скоро вълнуваща, в сравнение с стресираща, макар че мърсисайдци позволиха две поредни неточности в шампионата след равенства с Лестър и Уест Хем.
Така те разрешиха на настоящия първенец Манчестър Сити да се изкачи на върха по голова разлика след триумфа им при гостуването на Евертън, само че ориста за купата остава в ръцете на,,червените “, откакто те имат мач по-малко от своя директен съперник.
,,Битката за купата е толкоз вълнуваща “, стартира Клоп на конференцията си преди дуела на " Анфийлд " против Борнемут.
,,Нямаше подозрение, че това ще се случи, бе ясно на всички. Не считам, че някой си мислеше, че можем да сме на върха в класирането с 12 точки задатък сред нас и най-близкия ни преследвач с три оставащи мача до края.
Единственият метод да подобрим своята позиция е като печелим мачове “, продължи той. Само преди седмица мърсисайдци имаха опцията да отворят разлика от седем точки на върха в Премиършип, ремитата с Лестър и Уест Хем ги разколебаха в борбата за купата.
Играчите и почитателите на Ливърпул бяха упрекнати след равенството с,,чуковете “ в понеделник, че се поддават на напрежението в битката за първата купа на отбора от 29 години насам и първа въобще в ерата на Висшата лига.
Клоп прикани правилните последователи на,,червените “ да дойдат на стадиона против Борнемут и да поддържат обичания си тим.
" Това е като че ли изкрещяваш душата си на терена. Така го назоваваме ние в Германия “, изясни немският експерт.,,Знам, че би трябвало да се борим с всяка парченце от себе си, с цел да побеждаваме най-после. Единственото нещо, което желая да кажа след края на сезона е, че ние сме дали всичко от себе си “, добави мениджърът.
Имаше положителни вести за клуба отвън футболния терен, откакто Ливърпул разгласи рекордни доходи за миналата година на стойност 106 млн. паунда чиста облага, с помощта на продажбата на Филипе Коутиньо на Барселона и достигането до финала в Шампионската лига. Повечето от тези доходи към този момент бяха вложени в привличането на Алисон Бекер, Фабиньо, Наби Кейта и Джердан Шакири и Клоп се надява, че няма да се наложи да желае още пари за прехвърляния през лятото.
" Изградихме мощен състав, освен за този сезон, само че и за бъдеще “, съобщи германецът.
,,Надявам се да не се нуждаем от финансови средства за нови попълнения през лятото, тъй като в случай че имаме точните играчи, ще се опитаме да извлечем най-хубавото от тях “, приключи наставникът.
Ливърпул страда от проблеми с травми в последните няколко седмици, като някогашният треньор на Борусия Дортмунд може да разчита на Трент Алекзандър Арнолд, Джордан Хендерсън и Жоржиньо Вайналдум за дуела с Борнемут, откакто и тримата се завърнаха към тренировки с тима в четвъртък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР