Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че нападателят Садио Мане

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че нападателят Садио Мане
Коментари Харесай

Клоп: Нямаме контузени, нямам коментар за трансфери

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че нападателят Садио Мане е „ опция” за тима му в дебютния мач на европейския футболен първенец във Висшата лига. Ливърпул посреща Норич Сити в първи мач за сезон 2019/20 в петък вечерта от 22,00 часа. Срещата ще може да гледате онлайн по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Сенегалецът се завърна на Мелууд в понеделник, с цел да възобнови тренировки със своите съотборници. Причината за късното завръщане на Мане е, че нападателят игра до последно със Сенегал за Купата на Африканските народи. Все отново германецът Кло призна, че Мане наподобява в кондиция в последните тренировки на отбора и е допустимо да играе против „ канарчетата”.

„ Мане имаше единствено две седмици отмора, тъй че не е изгубил кой знае какъв брой огромен темп, това е добре за нас. Изглежда здрав и е вид за мача. Вчера му беше първата сесия с отбора, тъй като в понеделник дойде към четири следобяд. Тогава към този момент бяхме създали подготовка, а във вторник почивахме, до момента в който той се готвеше самостоятелно. Сега тренира с нас и наподобява изцяло окей”, разяснява 52-годишният Клоп.

Роденият в Щутгарт управител призна, че Джеймс Милнър е подготвен за старта на сезона, като Клоп призна, че в отбора му няма нови травми. Вицекапитанът на Ливърпул пропусна мача против Манчестър Сити за Къмюнити шийлд в неделя, защото лекува мускулна контузия.

„ Милнър е добре и нямаме други проблеми. Вчера тренира на 100% с тима и може би щеше и във вторник да го направи, само че тогава не тренирахме – добре е”, продължи Клоп.

Германецът приказва и за силата на Ливърпул на трансферния пазар и допустимо ли да има нови играчи до края на последния ден. „ Нямам отговор на този въпрос, както и дали приказваме с Филипе Коутиньо. Никога не сме коментирали обществено тези неща. Отидете при Евертън, защото те в действителност са доста заета. Нашият прозорец бе да проверим вариантите и да създадем решения – по този начин е било постоянно. Ако нещо не е станало, то е тъй като не е било вярната алтернатива за клуба. Няма да купим някого, единствено тъй като би трябвало да се купи някой – това е”, разяснява още Юрген Клоп.

„ Ще създадем всичко да сме подготвени за Норич. Имаме 100%-ов почит към тях и сме наясно за тяхното предпочитание за старт на сезона. Това е нов сезон и би трябвало да сме гладни да сътворяваме футбол и атмосфера. Второто имам вяра, че ще е добре, защото публиката ни чака, а ние чакаме публиката. Ще бъде шумно и прочувствено в петък, само че когато почне мача би трябвало да мислим единствено за играта си. Да си първенец в Чемпиъншип има общо с това да триумфираш в Шампионската лига. Норич го направи, а постоянно е мъчно, когато откриваш против дилетант. Знам, че имат явен проект и имам цялостно почитание към тях. Тези мачове са евентуално „ хлъзгащи”, приключи Клоп.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР