Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп още веднъж демонстрира своето възхищение

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп още веднъж демонстрира своето възхищение
Коментари Харесай

Клоп за Коутиньо: Не съм виждал друг като него от Дел Пиеро насам

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп още един път показва своето удивление към някогашния футболист на неговия отбор Филипе Коутиньо, който неотдавна укрепи Байерн Мюнхен. Германският експерт съобщи, че в живота си не е виждал състезател с уменията на бразилеца от легендата на Ювентус Алесандро дел Пиеро насам.

27-годишният Коутиньо стартира своята кариера на Стари континент в Интер, само че закупи известност на звезда точно в Ливърпул. В последна сметка мърсисайдци почетоха желанието на играча и през януари 2018 година го продадоха на Барселона в договорка за 160 милиона евро. Южноамериканецът разказа този трансфер като сбъдната фантазия, но нищо на „ Камп Ноу” не потръгна по този начин, както той се надяваше. Затова година и половина по-късно Коутиньо се съгласи да бъде преотстъпен в Байерн.

„ Той е доста преобладаващ футболист, който може да помогне в задачата да се оформи отбор”, разяснява Клоп пред немското издание „ Кикер”. „ Разбира се, ще му би трябвало да време да привикне и няма да бъде водеща фигура от първия момент, само че Байерн все пак взе страховит състезател.”

„ При нас той не игра толкоз доста в обичаната си позиция като „ десетка”. Той е в положение да бъде страхотна „ осмица” или ляво крило, тъй като е мощен в тесните пространства, а също по този начин има нужната експедитивност, когато получи повече терен за деяние.”

„ Коутиньо е талантлив с извънреден усет към гола. От Алесандро дел Пиеро насам не съм виждал различен отляво да приключва офанзивите толкоз постоянно. Байерн има потребност от него. Сега би трябвало да го интергрира в редиците си и да се погрижи да извлече максимума от него. Тогава Бундеслигата ще получи един страховит играч”, приключи Клоп.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР