Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изтъкна класата на Тимо Вернер

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изтъкна класата на Тимо Вернер ...

Клоп обясни защо Ливърпул няма да купува през лятото.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изтъкна класата на Тимо Вернер и Кай Хавертц, но в същото време индиректно призна, че нито един от двамата няма да бъде привлечен от мърсисайдци това лято. Германските национали дълго време бяха свързвани с трансфер на "Анфийлд", но по всичко личи, че Вернер ще премине в Челси, а Хавертц е най-близо до Байерн (Мюнхен).

"По света има много добри футболисти. Тимо Вернер е отличен играч, Кай Хавертц - също. За да се случи един трансфер, е необходимо много фактори да се съчетаят. Преди 6-7 седмици изобщо не знаехме дали ще играем отново футбол тази година. Ако беше взето решение сезонът да не се доиграе, щяхме да се питаме кога всъщност ще има мачове. А сега всичко започва и се държим сякаш всичко е като преди, но не е", сподели Клоп пред Sky Germany.  Как Лампард убедил Вернер за Челси и какво е казал Клоп на нападателя
"Има много слухове в Англия кои футболисти ще купи Манчестър Юнайтед или кои ще са новите играчи в Челси. Около нас е по-тихо в момента. Не може да искате бизнесът ви да върви и да разчитате на евентуални приходи, ако всъщност не знаете колко можете да спечелите. Най-вече защото няма яснота кога отново ще играем пред публика. Сега всички клубове губят средства. Трябва да връщаме пари от абонаментите за този сезон, а може би и за следващия. Или поне за първите 10-15 мача от него. Ложите няма да са пълни, билетите няма да бъдат продадени изцяло. Нещата няма да са като преди. Ако се наложи да обсъждаме с играчите например намаляване на заплатите, а в същото време купуваме нови футболисти за по 50-60 млн. паунда, ще е трудно да го обясним", добави Клоп.

Източник: sportal.bg