Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е наясно, че във футбола

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е наясно, че във футбола
Коментари Харесай

Клоп: Във футбола второто място е нищо

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е наясно, че във футбола второто място нищо не значи. За последно отборът завоюва трофей през 2012 година, когато завоюва Купата на Лигата с Кени Далглиш. Оттогава насам мърсисайдци на няколко пъти бяха покрай спечелването на трофей, като при немския ментор изгубиха три финала - в Лига Европа, Купата на Лигата и Шампионската лига. Той обаче е окуражен да поправи това през този сезон.

“Никой не желае след 10 или 20 години да огледа обратно и да каже, че най-хубавият интервал, в който не сме печелили нищо, беше при Клоп. Това не е нещо, което искаш да постигнеш. Времената обаче се трансформираха. Много по-трудно е, в сравнение с беше в предишното. Може би сме в най-хубавия си миг от години насам, само че няколко други тима са създали същите стъпки. Това го прави мъчно. В множеството спортове ставаш втори на Олимпиадата и се прибираш със сребърен орден. Във футбола това е нищо. И за мен това е нищо. Искам да спечелвам и знам, че това е отговорност. Влагам всичко, което имам - познание, пристрастеност, сърце, опит. Давам всичко за клуба на 100%. Не се щадя. В един миг това би трябвало да проработи. Но до тогава би трябвало да имаме в действителност добър интервал.
Jurgen Klopp insists " second is nothing " https://t.co/eXcZseQWPM pic.twitter.com/vgX2XFgoPb
— Mirror Football (@MirrorFootball) October 12, 2018 В Ливърпул ентусиазмът, отдадеността и възприятието на всички хора е брилянтно. Трябва да запазим това. Точно по този начин би трябвало да бъде. Има доста неща, които са по-важни от футбола. Когато отидеш на мач обаче, няма по-важно нещо. Все още мога да усетя какъв брой особено е това и какъв брой блажен съм да бъда в действителност част от това. Да бъдеш сега почитател или служащ в Ливърпул, е фантастично. Просто е страхотно”, разяснява Клоп.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР