Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е наясно, че във футбола

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е наясно, че във футбола ...

Клоп: Във футбола второто място е нищо.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е наясно, че във футбола второто място нищо не означава. За последно тимът спечели трофей през 2012 г., когато завоюва Купата на Лигата с Кени Далглиш. Оттогава насам мърсисайдци на няколко пъти бяха близо до спечелването на трофей, като при германския наставник загубиха три финала - в Лига Европа, Купата на Лигата и Шампионската лига. Той обаче е амбициран да поправи това през този сезон.

“Никой не иска след 10 или 20 години да погледне назад и да каже, че най-добрият период, в който не сме печелили нищо, беше при Клоп. Това не е нещо, което искаш да постигнеш. Времената обаче се промениха. Много по-трудно е, отколкото беше в миналото. Може би сме в най-добрия си момент от години насам, но няколко други отбора са направили същите стъпки. Това го прави трудно. В повечето спортове ставаш втори на Олимпиадата и се прибираш със сребърен медал. Във футбола това е нищо. И за мен това е нищо. Искам да печеля и знам, че това е отговорност. Влагам всичко, което имам - знание, страст, сърце, опит. Давам всичко за клуба на 100%. Не се щадя. В един момент това трябва да проработи. Но дотогава трябва да имаме наистина добър период.
Jurgen Klopp insists "second is nothing" https://t.co/eXcZseQWPM pic.twitter.com/vgX2XFgoPb
— Mirror Football (@MirrorFootball) October 12, 2018 В Ливърпул ентусиазмът, отдадеността и чувството на всички хора е брилянтно. Трябва да запазим това. Точно така трябва да бъде. Има много неща, които са по-важни от футбола. Когато отидеш на мач обаче, няма по-важно нещо. Все още мога да усетя колко специално е това и колко благословен съм да бъда наистина част от това. Да бъдеш в момента фен или работник в Ливърпул, е фантастично. Просто е страхотно”, коментира Клоп.

Източник: sportal.bg