Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп демонстрира трезва преценка за представянето

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп демонстрира трезва преценка за представянето
Коментари Харесай

Юрген Клоп: Не сме Дисниленд

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп показва трезва преценка за представянето на своя отбор при 3:1 над Арсенал в 3-ия кръг на Висшата лига . Германецът призна, че е бил сюрпризиран от тактическото решение на своя сътрудник Унай Емери да подреди халфовете си в елмаз, само че като цяло отборът му бързо се е приспособил и е държал мача под надзор.

„ Доволен съм. Толкова рано през сезона изиграхме добър мач. Днес би трябвало да загатна още веднъж характера, тъй като бяхме още веднъж невероятни и цялостни със пристрастеност в играта. Мисля, че би трябвало имаш тези характерности, когато играеш против отбор като Арсенал”, съобщи Клоп.

„ Ние сме малко сюрпризирани от метод, по който те играха мача. Те излязоха с елмаз в халфовата линия и ние трябваше да се приспособяваме. Променихме някои неща и се справихме доста добре.”

„ В последните 10 минути видях владението на топката – 53 на 47 или нещо от сорта – но в продължение на 80 минути беше доста по-различно. В тези 80 минути държахме мача под цялостен надзор. Не сме Дисниленд, няма потребност да бъдем вълнуващи във всяка секунда.”

„ Имахме задоволително играчи и крайници за тичане, че да ги сложим напрегнат. Крайните ни бранители играха в действителност високо. Момчетата направиха това, което поискахме от тях и вкараха красиви голове.”

„ Решението за дузпата го смятам за изцяло явно. Третият гол, който Мо означи, беше изумителен, само че като цяло равнището на момчетата е сензационно. Нашият интензитет е нашата еднаквост и го показахме през днешния ден.”

Ливърпул остава единственият отбор във Висшата лига, който има цялостен актив от 9 точки след първите три кръга.

„ Това, което направихме в първите си четири (официални – б.р.) мача, през днешния ден го направихме в по-дълъг интервал и по-прецизно. Хората приказват за отбраната ни, за това, за това – през множеството време играта ни няма нищо общо с последната линия, а по какъв начин реагираме в избрани обстановки.”

„ Сухата” мрежа? Щеше да ми хареса, само че такива неща се случват. Арсенал са първокласен тим. Не видях чак толкоз доста шансове, само че в действителност бяхме в командна позиция и напълно заслужихме победата”, приключи Клоп.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР