Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде обширно интервю за „Daily

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде обширно интервю за „Daily
Коментари Харесай

Юрген Клоп: Сега обичам футбола повече от всякога

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде обстойно изявление за „ Daily Mail “ преди финала за Купата на Лигата против Челси тази неделя. Германецът призна, че няма да изневери на стила си и няма да облече костюм за дуела на стадион „ Уембли “.

„ Няма да облека костюм, само че повода не е, че съм религиозен. Гледайки фотосите от финала в Шампионската лига и по какъв начин наподобявам - небръснат, с шапка, изобщо не ме вълнува. Мога да съм там и по бански. Единственото, което има значение, е да спечелим и да зарадваме хората”, сподели Клоп с усмивка Клоп пред „ Daily Mail “.

„ След 20 години, когато приказват за този тим и не спечелим други титли, няма да се изненадам, в случай че кажат: „ Те бяха добри…, само че можеха да завоюват повече “. Затова би трябвало да опитаме да спечелим още някои неща. Следващата ни опция е през уикенда “, продължи германецът.

Наставникът на мърсисайдци не скри насладата си, че финалът ще се играе пред цялостни трибуни:

„ Винаги съм оценявал сходни неща. Не ги одобрявам за даденост. Да играем пред празни трибуни беше мъчно. Аз съм прочувствен треньор, ние сме прочувствен тим, прочувствен клуб. Имаме потребност от това. Вярно е, че в този момент обичам футбола повече от всеки път “.

Клоп реализира много триумфи, само че „ Уембли “ не е място, от където има хубави мемоари:

„ Имах два финала и ги изгубих (б.р. - край в Шампионската лига с Борусия Дортмунд през 2013 година и край за Купата на Лигата с Ливърпул през 2016 година). Това е добре, тъй като нормално спечелвам на третия път. Това е историята на живота ми, ненапълно. Харесвам този стадион. И двата мача бяха оспорвани, представихме се добре “.

Специалистът разкри по какъв начин се усеща преди огромен мач:

„ Нервен не е точната дума. Напрегнат съм. Преди финала в Шампионската лига против Тотнъм бях в действителност обезпокоен, тъй като бях изгубил два финала в шампионата преди и не е прелестно. Бях изплашен да остана самичък преди мача. Седиш 3-4 часа, късен мач е, опитваш се да се подготвяш и просто полудяваш. Но тогава заспах, което беше супер. Бях доста удовлетворен от себе си. Надявам се да имам същия метод в неделя, само че в последна сметка момчетата вземат решение. Играчите не са нервни, те желаят да играят “.

Накрая германецът описа и за връзките си с мениджъра на Челси Томас Тухел:

„ Напуснах Майнц през 2008 година и Томас дойде. По това време той беше треньор на юношите на Германия. Тогава го видях за първи път. Не съм сигурен, че той си спомня. След това чувах доста положителни неща за него, тъй като сме другари с Кристиан Хайдел, спортния шеф на Майнц. Когато той стартира да приказва за него, не може да спре. Томас беше голям гений и свърши страхотна работа с юношите на Майнц. След това пое първия тим и останалото е история “, съобщи Клоп.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР