Мениджърът на Григор Димитров - Георги Стоименов, заяви, че е

...
Мениджърът на Григор Димитров - Георги Стоименов, заяви, че е
Коментари Харесай

Мениджърът на Григор Димитров: Свалям му шапка, че запази устрема си за работа

Мениджърът на Григор Димитров - Георги Стоименов, съобщи, че е впечатлен от постоянството в работата на тенисиста. Той дефинира сезона на българина като " ужасяващ ", само че уточни, че краят е бил добър след мощното показване на US Open и мастърса в Париж.

" Григор постоянно е работил извънредно крепко. Това в никакъв случай не е било въпрос пред него. Но е ясно, че поредицата неуспехи " свиват перките ". Изисква се голямо количество сила, с цел да можеш да преодолееш тежките моменти. Свалям му шапка, че макар всички компликации, това, което остана непокътнато, са отношението му по време на подготовка и сериозните старания, които е полагал ", сподели Стоименов в подкаста на " Тенискафе ".

Той уточни, че сега се търси треньор на Димитров. " В деен развой сме на структуриране на нещата за идващия сезон. В никакъв случай няма да се втурва да търси решение. Сигурен съм, че Григор може да изкара още време без човек до себе си. "

" Всеки огромен състезател би трябвало да има треньор. Изборът му е доста деликатна работа. Играчът прекарва с треньора ужасно дълго време - това е закуска, обед и вечеря 35 седмици в годината. Колкото и да харесваш индивида до теб, се получава някакво амортизиране и намирането на салдото за общото прекарано време е доста сензитивна тематика. Като допълнение Григор е доста сензитивна персона и обича да си харесва нещата ", уточни Стоименов.

Фотогалерия: Григор Димитров и детските усмивки в Хасково >

По думите му травмата и промяната на ракетата са се отразили на сезона на Димитров.

" Преживя извънредно тежки моменти. Може би най-положителното от цялата година за него е, че за него сега рамото не е проблем. И като споделям сега, това значи сега, тъй като това е нещо, което той ще би трябвало да следи постоянно и да се грижи по специфичен метод, както и прави, с цел да може да си удължи играта без болежка. Григор е извънредно грижовен във връзка с положението на тялото си ", сподели Стоименов.

Мениджърът на Димитров съобщи, че логиката на психиката в тениса е доста характерна. " Само играчът знае къде му е дъното. И единствено той може да си каже в един миг: " Майната му, по зле не може да стане. Не ме интересува резултатът, ще играя, тъй като обичам играта " И от там да тръгне нагоре ".

 Георги Стоименов (вляво) съобщи, че няма да се бърза с избора на треньор
© LAP.BG

Георги Стоименов (вляво) съобщи, че няма да се бърза с избора на треньор
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР