Мениджърът на Григор Димитров Георги Стоименов е и един от

...
Мениджърът на Григор Димитров Георги Стоименов е и един от
Коментари Харесай

Георги Стоименов: Имаше три сериозни фактора, които се отразиха на Григор

Мениджърът на Григор Димитров Георги Стоименов е и един от най-близките му хора. Той претърпя дружно с него тежките месеци, свързани с травмата в рамото и поредицата загуби, с цел да могат в този момент те да се радват на един от най-големите му триумфи в кариерата. Григор реализира популярна победа над Роджър Федерер и ще играе на полуфиналите на US Open.

" Ние, хората към него, постоянно сме вярвали. За нас беше въпрос на време. За хората, които познават Григор, постоянно е било въпрос на време. Тези, които не го харесват, не са вярвали. Тези, които нищо не знаят за спорта, за тях е изненада. Ние не сме сюрпризирани, само че се радваме доста на това, което се случи ", разяснява Стоименов пред Sportal.bg .

" Григор беше извънредно грижлив, а последните месеци бяха много сложни за него, както от физическа, по този начин и от психическа позиция. Смени си ракетите, този развой продължи много дълго време. Рамото му създаваше проблеми и то продължава да е фактор, това не е минало. Освен това смени треньора.

Това са три фактора, които са доста съществени, изключително за човек, който е самичък в това, което прави. Тенисът не е екипен спорт. Отне му много време, само че той вярваше от самото начало и работеше ужасно доста ", добави той.

Never. Stop. Running. ‍@GrigorDimitrov | #USOpen pic.twitter.com/3IFToBA39V
— US Open Tennis (@usopen) September 4, 2019
Стоименов показа, че не са променяли нещо по отношение на подготовката на Димитров преди US Open. " Гледаме ден за ден. Няма нещо, което да е радикално друго. С всяка победа стартира да играе по-уверено и по-силно. С всеки мач надгражда и дуелът с Федерер беше върхът към този момент.

Много се веселя от това, което посочи Федерер на конференцията. Той отдаде заслуженото на Григор. Не всеки може да признае превъзходството на противника в подобен миг. Играта на Григор сега е извънредно добра и е оптимално мъчно за противниците. Ако имаш лек проблем, става доста тежко, когато играеш против него ", сподели още мениджърът на най-хубавия български тенисист.

Той разяснява и обстановката с Андре Агаси, който макар че не е в Ню Йорк с Григор, продължава да работи с него: " В контакт сме с Андре. Имаме полемики за нещата. "

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Ню Йорк
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР