Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че клубът ще направи

...
Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че клубът ще направи
Коментари Харесай

Тухел се застъпи за страдащия Лукаку: Не е моментът да му се подиграваме

Мениджърът на Челси Томас Тухел съобщи, че клубът ще направи всичко допустимо да отбрани нападателя Ромелу Лукаку. Белгиецът отнесе доста иронични мнения след представянето си напоследък и изключително след дуела против Кристъл Палас. След лондонското дерби бе издание статистика, съгласно която той е докоснал топката единствено седем пъти за 90 минути на терена.

„ Какво мога да направя? Не знам. Трябва да се оправим с това. Статистиката е налице и тя приказва за избрани неща. Той не беше замесен в мача. Разбира се, нито ние, нито той желаеме това. Не е моментът да се смеем и да си вършим смешки за това. Сега той е под светлините не прожекторите и ние ще го защитим ", стартира той.

"Всеки тим трансформира стила си, когато има дълготрайни травми. Изиграхме доста мачове с трима централни бранители и уинг-бекове. Рийс Джеймс и Чилуел обаче се контузиха, когато бяха в пикова форма. Те имаха голямо въздействие както в отбранителен, по този начин и в нападателен проект. Тяхната игра има огромно значение за Лукаку поради скоростта и центриранията. Нашата работа е да се приспособяваме и да открием решения. Ромелу постоянно ще бъде част от тези решения ", съобщи Тухел.

Относно положението на Мейсън Маунт, Сесар Аспиликета и Калъм Хъдсън-Одой германецът изясни следното:

"Аспиликуета сега наподобява по-добре от Хъдсън-Одой. Калъм не тренира през днешния ден, само че Аспи тренира и нямаше никаква реакция. Ако обстановката остане такава, той ще бъде разполагаем за на следващия ден. Мейсън Маунт направи положително самостоятелно занятие през днешния ден и мисля, че ще взе участие в отборната подготовка по-късно през днешния ден. Рийс Джеймс и Бен Чилел към момента са отвън игра ".

"За нас сега е значимо да намерим още веднъж ритъма, в който бяхме. Честно казано, малко е необичайно да имаме два мача в шампионата за шест седмици. Сега е моментът да бъдем извънредно съсредоточени и да не се тревожим за огромна картина. Ще изберем най-хубавата група за на следващия ден, след което ще стартираме да мислим за мача в неделя.

"Лил има приказен треньор и играчи. През предишния сезон станаха първенец на Франция, което е голямо достижение ", съобщи Тухел по време на днешната си конференция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР