Мениджърът на Челси Томас Тухел описа детайлно каква е ситуацията

...
Мениджърът на Челси Томас Тухел описа детайлно каква е ситуацията
Коментари Харесай

Тухел изригна: Как да пазим здравето на играчите по този начин?

Мениджърът на Челси Томас Тухел разказа детайлно каква е обстановката в клуба, откакто много футболисти се оказаха инфектирани с COVID-19. Лондончани желаеха отсрочване на дуела против Уулвърхамптън, само че получиха отвод. Срещата на “Молиню” приключи 0:0 и “сините” се отдалечиха на 6 точки от лидера Манчестър Сити.

“Не знам какъв брой близо сме били до отлагането на мача. Подготовката ни беше затруднена, тъй като всеки ден се показваха нови случаи на инфектирани. Пътувахме с рейс три часа, след това обядвахме и по-късно разбрахме за още един позитивен тест - на Жоржиньо. Очевидно фактът, че всички футболисти бяха дружно в рейса и се храниха дружно, се оказа недотатъчен с цел да бъде отсрочен дуелът. При тези условия няма по какъв начин да желая от играчите да са пределно съсредоточени. Ситуацията несъмнено не беше спокойна”, сподели Тухел.

“Изразих мнението си. Не мога да съпоставям ситуацията, в което се намираме, с това на другите тимове. Просто не е безвредно. Говорим по какъв начин би трябвало да пазим футболистите, само че те са изложени на риск. Няма да се изненадам, в случай че след последните проби има още инфектирани. Как да го избегнем, когато играчите пътуват в един рейс и се хранят дружно? ", продължи германецът.

“Мачовете не ме вълнуват толкоз, колкото здравето на футболистите. Днес пуснахме Ковачич, който допреди 10 дни беше с ковид. Трябваше да го пуснем и чия е отговорността? Игра и Канте, който имаше единствено една подготовка преди този момент. Чалоба беше единствено с две занимания и евентуално получи нова травма. Такава е обстановката. Но в случай че ни кажат, че би трябвало да играем, ще играем”, добави Томас Тухел.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР