Мениджърът на Челси Франк Лампард защити отбора си, въпреки поражението

...
Мениджърът на Челси Франк Лампард защити отбора си, въпреки поражението
Коментари Харесай

Жозе разкритикува Челси, но Лампард не му остана длъжен

Мениджърът на Челси Франк Лампард отбрани тима си, макар провалянето с 0:4 от Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд " нощес като отговор на рецензиите на някогашния управител и на двата отбора Жозе Моуриньо.

Португалецът направи своя дебют като ефирен коментатор за Sky Sports в деня, в който някогашният му главен полузащитник при сините дебютира като управител на Челси. Моуриньо също по този начин разкритикува и нападателите на Юнайтед - Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал, като изрази подозрения в качествата им.

Рашфорд вкара два пъти в неделя, едно попадение добави Марсиал, както и новото попълнение Дан Джеймс, само че португалският експерт сложи под подозрение дали двамата имат класа да се оправят с по-солидни отбрани.

''Мисля, че против тимове като Челси двамата могат да се оправят. Челси бяха прекомерно меки и не бяха по никакъв начин компактни, съобщи Жозе, който през декември беше отхвърлен от Манчестър Юнайтед и сменен от Оле Гунар Солскяр. Имаше прекомерно огромни пространства, с цел да се овладее топката, незадоволителна експанзия към топката. Цялата защитна линия, халфовете и нападатели на Челси не бяха по никакъв начин компактни.”

"Тами Абрахам оставаше начело, Рос Баркли оставаше начело, Мейсън Маунт оставаше начело и Педро оставаше начело. В днешно време нито един добър тим не наподобява по този начин. Това е голямо скъсване на линиите, положителните тимове се пазят компактно”, разяснява още Жозе.

''И тук към този момент си избираш по какъв начин да се защитаваш- висока преса или ниска преса. Високата е по-офанзивна, ниската е по-дефанзивна. Но постоянно би трябвало да е блок, всички дружно да я вършат. Това е един главен принцип, когато се защитаваш- да го правиш плътно. Челси не го направиха нито един път в мача и по тази причина на Юнайтед им беше толкоз елементарно да вкарат четири гола.”
След това Моуриньо разкритикува и избора на стартовите 11 от Лампард, като се зачуди за какво Нголо Канте е оставен запаса, макар че се връща от травма.

"Маркос Алонсо е на пейката, Канте е на пейката, Оливие Жиру е на пейката. И даже това да не е големият Манчестър Юнайтед, който преди плашеше хората, това въпреки всичко е Манчестър Юнайтед. Малко повече опит в тима нямаше да бъде ненужно. Гледате какво вършат на терена хора като Тами Абрахам и Мейсън Маунт и ви е ясно, че това не е задоволително за мач против Юнайтед.”

Но Лампард няма желание да се оправдава и извинява. "Не му е харесало представянето на Мейсън Маунт? Казал ли е името на Мейсън?”, сюрпризиран реагира Лампард във връзка дебюта на 20-годишния футболист.

"Да, някои хора, които би трябвало да са на терена, не бяха там. Но не мога да нахлуя при лекарите и да измъкна от лазарета хората, които желая да играят. А дали имат опит или не, това са играчите сега. Не е нужно да се грижа за това какво е споделил някой, бил той добър или умен човек. На всички би трябвало да е ясно, че това е тимът, който имаме сега. Вярвам в момчетата и в случай че сме паднали 0:2, 0:3 или повече, значи е трябвало да преминем през това. Мисля, че в случай че бяхме по-точни при започване на мача нямаше да бъде подобен резултатът”, приключи Лампард./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР