Мениджърът на Астън Вила Дийн Смит засипа с похвали 18-годишния

...
Мениджърът на Астън Вила Дийн Смит засипа с похвали 18-годишния
Коментари Харесай

Мениджърът на Астън Вила за Индиана Василев: Готов е за титуляр

Мениджърът на Астън Вила Дийн Смит засипа с похвали 18-годишния гений Индиана Василев, който дебютира във Висшата лига през уикенда. Американецът с български корени влезе в игра като запаса и предстоя на терена към 25 минути в мача против Брайтън, който приключи 1:1. Халфът даже взе участие в обстановката, при която Вила изравни резултата. Негов пробив освободи пространство на Джак Грийлиш и той се разписа.

Василев дойде в Англия през лятото на 2018 година след положителни изяви за другите младежки тимове на Съединени американски щати. Контузии в тима на Астън Вила накараха наставника да даде късмет на Индиана и той се възползва.

" Със сигурност той е подготвен за титуляр. Момчето е ярък лъч в тима. Когато влезе против Брайтън в събота, той им сътвори проблеми. Ако той не беше направил този пробив отдясно, нямаше да увлече Уебстър със себе си, и Джак нямаше да има това пространство, с цел да стигне до гола. Индиана знае какво прави, има експедитивност и може да тича през целия ден ", разяснява Дийн Смит.

Congratulations to Indiana Vassilev, who made his #PL debut this afternoon! #AVFC pic.twitter.com/mztqaqdxMV
— Aston Villa (@AVFCOfficial) January 18, 2020
" Никога не съм се страхувал да пущам млади футболисти, когато чувствам, че са подготвени. След мача го поздравих и му споделих: " Вече си състезател от Висшата лига ". Той ме изненада прелестно. Когато дадеш късмет на някой млад футболист, той или потъва, или стартира да плува. Индиана е плувец. Засега нещата наподобяват доста добре при него. Винаги можеш да прецениш по реакцията на другите играчи, а те всички го поддържат. Той влиза и играе за тях. Има качества да вкарва голеве. Тактически е доста образован, физически също е впечатляващ ", продължи с похвалите мениджърът на Вила.

Индиана, който е роден в Савана, Джорджия, само че идва от семейство с дълбоки обичаи, свързани с футбола. Баща му е легендата на Сливен Денчо Василев, а дядо му и прародител му също са играли футбол.

Днес Астън Вила приема Уотфорд в мач от 24-ия кръг на Висшата лига и няма да е изненада Василев още веднъж да получи късмет за изява. Ако се появи на терена, това ще е дебютът му в шампионата пред почитателите на бирмингамци.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР