Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че осъзнава, че сезонът

...
Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че осъзнава, че сезонът
Коментари Харесай

Артета: Сезонът не е добър за нас, но ще направим всичко възможно да спечелим купата на ФА

Мениджърът на Арсенал Микел Артета съобщи, че осъзнава, че сезонът на лондончани не е задоволително добър и не дава отговор на стандартите на клуба.

Столичният отбор нощес претърпя проваляне с 0:1 при гостуването си на Астън Вила в предпоследния кръг от шампионата и заема десетото място в подреждането, като не може да се изкачи по-напред от осмата позиция.

Това значи, че Арсенал ще запише най-слабото си класиране във Висшата лига от 1995 година насам, когато приключи 12-и.

" Болезнено е и е неприятно, тъй като това не е задоволително за клуб като Арсенал. Трябва да подобрим доста неща, отборно и самостоятелно, тъй като класирането не лъже ", разяснява испанският познавач, откакто столичани позволиха най-малко 10 загуби в последните си три сезона.

Арсенал имаше 20 следващи участия в Шампионската лига под управлението на Арсен Венгер, само че за последно игра в най-престижния клубно надпревари на Стария континент през сезон 2016/2017. Сега лондончани са изправени пред заплахата изобщо да не играят в Евротурнирите, в случай че не завоюват финала за купата на ФА против Челси на 1 август.

" Имам цялостната поддръжка на (собствениците) семейство Крьонке, на Борда и на спортния шеф. Феновете би трябвало да ми имат вяра на 100 %. Изготвили сме мощен проект, който с общи старания още веднъж да ни изстреля към върха за допустимо най-кратък интервал ", сподели Артета.

" Водещите тимове са по-добри от нас в много неща. Наясно сме с предизвикването, в действителност е съществено и нямаме самообладание да стартираме работа за бъдещето. Срещу Вила показахме недостатъци, въпреки че на моменти сътворихме и хубави неща. Липсваше ни последния пас. Емоционално и физически тази седмица беше доста тежка, не ни доближи прохлада. Но въпреки всичко тимът сподели, че е подготвен да се бори. Сега ни следва край за купата на ФА, а това към този момент е единственият ни късмет за присъединяване в Европа. Ще има в допълнение напрежение, само че ще създадем всичко допустимо, с цел да спечелим ", сподели още испанецът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР