Мениджърът на Арсенал Микел Артета вярва, че паузата за националните

...
Мениджърът на Арсенал Микел Артета вярва, че паузата за националните
Коментари Харесай

Артета: Паузата за националните отбори дойде в подходящия момент

Мениджърът на Арсенал Микел Артета има вяра, че паузата за националните тимове е пристигнала в най-правилния миг за клуба. Арсенал потегли кошмарно във Висшата лига, загуби и трите си мача, не вкара нито един гол в тях, закотви се на дъното на класирането, а в последната си среща позволи унизително проваляне с 0:5 от първенеца Манчестър Сити.

В събота "артилеристите " ще имат опция да трансформират отрицателната наклонност, защото одобряват новака Норич, който също позволи три загуби до този миг.

"Нуждаехме се от малко отдих и това играчите да се възстановят от контузиите и болесттите си. Надявам се, че в събота ще имам един видоизменен тим ", сподели Артета.

"Сега съставът ни е изцяло друг. Това е нечувано. Важното в този момент е да стартираме да работим, да градим връзки, химия и съгласие. Но би трябвало да създадем това доста бързо ", добави испанецът.

На линия за Арсенал е новото попълнение Бен Уайт, както и Габриел Магаляеш, Еди Нкетиа и Томас Партей. Аут за дуела е халфът Гранит Джака, който е осъден поради аления си картон против Манчестър Сити.

"Чакам този миг, в който ще мога да разгадавам на всички играчи и да стартираме сезона по този начин, както желаеме. Не желая да се извинявам, само че съм наясно какъв брой сложен старт ни очакваше с всички тези травми и проблеми с ковид, които имахме. Сега е миг за рестарт, с цел да стартираме още веднъж да печелим мачове ", разяснява още Артета.

За последно Арсенал е губил първите си четири мача в шампионата през 1923 година, а лондончани в никакъв случай не са стартирали без вкаран гол в първите си четири срещи. Артета прикани почитателите към успокоение, макар тежкия старт на сезона.

"Опитахме се да разбираем плана и решенията, които бяха взети през последните няколко месеца. Промените през последните две години застигнаха съвсем 30 играчи. Това е план, в който имаме вяра и към който подхождаме отговорно. Сега би трябвало да създадем по този начин, че той да работи. В Арсенал постоянно има напрежение да си по-напред в класирането. От нас зависи да потвърдим, че разполагаме с всички нужни качества ", сподели още Артета.

Испанецът призна, че присъединяване на най-новото попълнение - японския защитник Такехиро Томиясу, в мача с Норич зависи от издаването на работна виза, което се чака да се случи в идващите часове.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР