Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер обяви, че клубът трябва да

...
Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер обяви, че клубът трябва да
Коментари Харесай

Венгер: Трябва да направим избор за Алексис

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер разгласи, че клубът би трябвало да направи избор в неразбираемата обстановка към бъдещето на Алексис Санчес. Договорът на чилийската звезда на " артилеристите " изтича през лятото на 2018 година и въпреки към момента да не е преподписал, управлението на лондончани наподобява няма желание да го продава до края на трансферния прозорец.

На конференция пред британските медии Венгер разкри, че няма никакъв прогрес в договарянията за нов договор с нападателя.

" В момента няма нищо ново, тъй като не сме създали напредък на този фронт. В момента той е футболист, който навлиза в последната година от своя контракт и се приготвя за сезона. Трябва да създадем избор сред ефикасността на терена и финансовия интерес. В множеството време, в случай че можеш да направиш компромис, е по-добре, само че в този случай мисля, че е по-добре да приоритизираме обстоятелството, че той ще бъде потребен от спортната страна на нещата. ", показа Венгер.

Ако Алексис не преподпише с Арсенал до края на годината, от 1 януари той ще може да преглежда и приема предложения на други клубове. В момента чилийският национал продължава възобновяване си от травма, само че едва ли ще бъде подготвен за дуела от втория кръг на Премиър лийг против Стоук на 19 август.

" 19 август наподобява прекомерно рано за него, само че той продължава да работи крепко в тренировките. Хората от медицинския щаб мислят, че събота е прекомерно скоро, само че той би трябвало да е налице за идващия мач против Ливърпул. ", добави френският управител на лондончани.



Той също по този начин бе безапелационен в поддръжката си за смяна в летния трансферен интервал. Желанието на мнозина мениджъри в Англия е прозорецът да затваря преди началото на шампионата.

" Разбира се, че поддържам, тъй като в развиване на сезона може да случи по този начин, че да срещнеш един и същи състезател на три пъти, в случай че трансферният прозорец не е затворен, когато сезонът стартира. Това не наподобява обикновено. Също и за психичния комфорт на мениджъра. Трудно е да стартираш сезона и да имаш някои футболисти в състава, които не са напълно на борда. Трябва да знаеш, че качиш ли се на влака, оставаш там. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР