Мениджърът на Арселан - Арсен Венгер направи любопитно изказване по

...
Мениджърът на Арселан - Арсен Венгер направи любопитно изказване по
Коментари Харесай

Венгер с любопитен коментар за сагата около Алексис Санчес

Мениджърът на Арселан - Арсен Венгер направи любопитно изявление във връзка лятната сага към бъдещето на Алексис Санчес. До последно, съгласно медиите на Острова, чилиецът трябваше да бъде продаден на Манчестър Сити, само че до такава развръзка по този начин и не стигна, а пазарът публично затвори на 31-ви август.

 Арсен Венгер: Колебаех се дали да остана в Арсенал
Арсен Венгер: Колебаех се дали да остана в Арсенал

" Сезонът бе слаб за нас "

Когато оставиш Алексис Санчес да навлезе във финалната година от договора си, това значи, че си жертвал доход от 60-70 млн. паунда. В същото време в края на сезона ще би трябвало да купиш някого за същата сума. Ето за какво цената, която плащаме, с цел да жертваме един или двама, е огромна.

Към днешна дата в Англия имаме 107 футболисти, които навлизат в последната година на договорите си. Вече има цялостна смяна в метода, по който играчите гледат на своите кариери. Първо, всички футболисти чакат да получават по-високи заплати, тъй като взимат под внимание инфлацията, и второ - тъй като цените на пазара по този начин скочиха, че клубовете не желаят да заплащат такива високи суми за играчи, които въпреки всичко са положителни, само че това няма да промени живота им.

Обемът на пари е безусловно диспропорционален с действителността. Ще ви дам образец с Усман Дембеле: без значение какъв брой добре работиш като треньор, няма по какъв начин за една година да вдигнеш цената на един футболист от 15 млн. евро на 150 млн. евро. Вече я няма онази сметка сред това какъв брой да инвестираш и какъв брой ще си възвърнеш. Вече е просто дали можеш да купиш, или не ", разяснява мениджърът.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР